AP111018132741.jpg

Mina'da yaşanan facia sebebiyle İslam İnkılabı Rehberi üç gün yas ilan etti

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Mina’da yaşanan faciadan dolayı 3 günlük yas ilan ederek “Yanlış yönetim ve uygulamalar Mina faciasına neden oldu" dedi.

24 Eylül 2015 Perşembe
MHA'nın İslam İnkılabı Rehberi Enformasyon Sitesi'nden aktardığına göre İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bugün Mina'da meydana gelen acı facia nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
İslam İnkılabı Rehberi yayınladığı mesajda sözkonusu faciadan duyduğu acıyı dile getirip ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Ayetullah Hamanei “Suudi Arabistan devleti bu ağır faciadaki sorumluğunu üstlenmeli ve insaflıca davranmalıdır. Ayrıca yanlış yönetim ve uygulamaların Mina faciasına neden olduğunu unutmamalıyız” diye vurguladı.
 
Ülke genelinde üç gün yas ilan eden İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei'nin Mina faciasına ilişkin yayınladığı mesajın metni şöyle:
 
“Bismillahirrahmanirrahim
 
İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun
 
Dünyanın farklı ülkelerinden birçok müminin hayatını kaybettiği Mina'da yaşanan bugünkü facia İslam dünyasında büyük matem yaratmış ve müslümanların bayramını yasa çevirmiştir.
 
Ülkemizde de kendi azizlerinin Hac'dan dönmesini bekleyen birçok aile şimdi ailelerinin yasını tutmaya başlamışlar.
 
Bendeniz hüzünlü bir kaple ve ölenlerin ailelerinin dertlerini paylaşarak bu acı facia için Resulullah'a ve yasın asıl sahibi İmam Mehdi'nin kutsal huzuruna ve İslam dünyası ve özellikle İran'daki ailelerine başsağlığı diliyorum ve Allah'tan ölenlere rahmetini ve kalanların şifasını talep ederek şu hususarı hatırlatmak istiyorum:
 
1- Benim ve Hac Kurumu'nun temsilcileri hayatını kaybedenleri teşhis etmeye ve yaralıların tedavi edilip ülkeye dönme işine ve iletişim sağlamaya devam etmeli ve var güçleri ile yaralılara yardım etmeliler.
 
2- Başka ülkelerin hacılarına da her türlü yardımı yapmalı ve İslam kardeşliği görevini yerine getirmeliler.
 
3- Suudi Arabistan devleti bu ağır faciadaki sorumluğunu üstlenmeli ve insaflıca davranmalıdır. Ayrıca yanlış yönetim ve yakışmayan işlerin Mina faciasına neden olduğunu unutmamalıyız.
 
4- Hayatını kaybedenler Kur'an-ı Kerim'in ‘Ve men yahricu men beytehi muhaciren ilellah ve resuluhu summe yedrekihilmevt feked vakai ücrehi alellah” ayetine tabiler. Bu kalanlar için büyük bir tesellidir. Hayatını kaybedenler Tavaf merasiminden ve Arafat ve Maşar merasiminden sonra ve Hac merasimini yaparken Allah'ın rahmetine kavuşmuş ve inşallah Allah'ın özel rahmeti ve iltifatına şamil olurlar.
 
Bendeniz ailelere yeniden başsağlığı dileyerek ülke genelinde 3 günlük yas ilan ediyorum.
 
Vesselam ala İbadullah el Salihin
 
Seyyid Ali Hamanei
 
24 Eylük 2015”
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar