Mina faciası.jpg

Müthiş iddia: Mina faciası İsrail ve Suudi işi, hedefse İranlı önemli isimler

MOSSAD ve Suudi istihbaratı, İran Devrim Muhafızları üst düzey mensuplarını kaçırmak için Mina İzdihamını önceden koordine ettiler.

29 Eylül 2015 Salı

İNTİZAR - Al-Nahrain-net Haber Ajansına göre bir Avrupa gizli servisine ait bir raporda; İsrail Gizli Servisi MOSSAD'ın geçen Perşembe günü Mekke şehri yakınında meydana gelen izdihamda birkaç İran Devrim Muhafızları komutanını, diplomatları ve seçkin görevlileri kaçırdığı belirtilmektedir.

Al-Nahrain-net ayrıca Brüksel'deki Avrupalı diplomatik kaynaklardan, Mekke'deki Şeytan Taşlama sırasında ölümlere sebebiyet veren ezilmenin aslında birkaç üst düzey İran Devrim Muhafızları  komutanını ve İranlı diplomatları kaçırmak için önceden planlanmış, ortak bir sabotaj oldugunu öne süren bilgiler edindiğini ekledi.

Al-Nahrain-net, gizli servis ön raporlarına dayanarak, Suudi ve İsrail Gizli Servislerinin, olası işbirliği ile Mekke'deki izdihamda İran Devrim Muhafızları komutanlarını, diplomatları ve İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ofisinde çalışan görevlileri kaçırdığını açığa çıkardı. Bu raporda, İran'ın Lübnan eski büyükelçisi Gazanfer Roknabadi'nin bu ölümlü izdihamda kaçırıldığına inanılıyor.

Roknabadi, Dini Lider'in ofisinin seçkin bir üyesi ve Hizbullah'ın Tahran tarafından füzelerle silahlandırılmasının sırlarına çok iyi vakıf biri olarak biliniyor.

İran Devrim Muhafızları stratejik çalışmaları enstitüsü sorumlusu Ali Asghar Fouladgar'ın da kayıp olduğu belirlendi. Hüseyin Daneş, Fuad Maşgali, Ammar Miransari ve Seyyid Hasan Hasani; hepsi hac için gelen İran Devrim Muhafızları veya Dini Lider ofisi mensubları olup kayıp oldukları bildirilmiştir.  

Avrupalı diplomatlar hep birlikte bu raporun gerçekliğini reddederken, Rusya'nın bu bilgiyi batı gizli servislerine sızdırdığına dair spekülasyonlar yapılmaktadır.

Al-Nahrain-net, İranlı yetkililerin Gazanfer Roknabadi ve diğer Devrim Muhafızları komutanlarının hac sırasında kaçırıldığına dair suçlamaları ne doğruladığını ne de reddetiğini ekledi. İsrail her zaman İran'ın füze endüstrisi sırlarını keşfetmeye çok hevesli olmuştur.

İsmi verilmeyen Bir Avrupalı gizli servis ajansı bu bilgiyi yaymış olmasına rağmen bu rapor, resmi doğrulama beklerken sadece askıda bir senaryo olarak kalmıştır. Şayet bu rapor doğrulanırsa, Riyad ve Tel Aviv arasındaki üst düzey istihbarat koordinasyonu açığa çıkacaktır. Suud lütfu ve rızası olmadan İranlı hedeflerin Mossad veya batılı gizli servislerce kaçırılması neredeyse imkansız görünmektedir.

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar