55f27516c4618898468b45dc.jpg

Rusya ahir zamanın 'Kutsal Savaşını' başlattı

Rusya'nın Suriye'deki savaşa dahil olması ve Rus Ortodoks kilisesi sözcüsünün bunu 'Kutsal Savaş' olarak nitelemesi bir takım farklı tepkileri beraberinde getirdi. Suriye'deki savaşa dahil olan diğer tarafların böyle bir nitelemeden uzak kalamaması dikkat çekici.

2 Ekim 2015 Cuma
İNTİZAR - Rus Ortodoks kilisesi sözcüsünün Rus'ların Suriye'deki savaşa dahil olmalarını “Kutsal savaş” olarak nitelemesi beraberinde bir çok tepkileri de getirdi. 
 
Bu habere göre Rus Ortodoks kilisesinin baş rahibi Vsevolod Chaplin, Rusların Suriye'de ezilmiş halkları korumak için savaşa girdiğini ve bu savaşın kutsal savaş olduğunu söyledi. 
 
Sosyal medya kullanıcıları Rusların bu müdahalesinin Ortodoks kilisesi tarafından kutsal savaş olarak adlandırılmasının Hıristiyanlar tarafından cihad ilan edilmesi anlamına geldiği yorumları yaptılar. 
 
Bu arada şunu söylemek gerekir ki, rivayetlerde adı geçen ve ahir zaman savaşlarının başlayacağı yer olarak zikredilen 'Dabık' Suriye'nin kuzeyinde bulunan Halep şehrine bağlı, Türkiye sınırlarına yakın bir köyün adıdır.
 
IŞİD teröristleri de bu bağlamda kendi inançları doğrultusunda, Dabık ordusu adında bir birlik kurmuş ve bu birliğin komutası beş kişilik bir şurada olup, bunlardan üç tanesi Özbekistanlı, ikisi ise Çeçenistanlıdır.
 
Bu birlik Halep'in etrafında konuşlanmıştır. Bu birliğin üyeleri özel bir iletişim sistemine ve kablosuz iletişim araçlarına sahiptir. Söz konusu birliğin IŞİD'in diğer unsurlarıyla doğrudan bir iletişimi yoktur. Bu grubun üyeleri, büyük bir dikkatle seçilmektedir. Suriyelilerin Dabık ordusuna girmeleri yasaktır. Bu ordunun yüzde ellisini Kafkaslardan gelen teröristler oluşturmaktadır.
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar