Raad.jpg

Suriye'de yeni gelişmeler: İran'ın insansız intihar savaş uçakları "Ra'ad" devrede

Suriye'de Rusya'nın hava desteği şeklindeki müdahalesinin ardından savaşın seyrini değiştiren yeni gelişmeler oluyor. Bir takım stratejik noktalar ele geçirirken, İran'ın insansız intihar savaş uçakları "Ra'ad"ı da savaşa soktuğu iddiası yeni gelişmeler arasında. Uçağın tespitinin neredeyse mümkün olmaması ve kamerası ile tarayıp hedefi tespit ettiğinde kilitlenip yok etmesi önemli etki sağlıyor.

22 Ekim 2015 Perşembe
Somer SULTAN/SURİYE
 
 
İNTİZAR - Suriye'de ordu ve müttefiklerinin saldırıları devam ederken, her gün yeni bir başarı ve yeni bir sürpriz göstermeye devam ediyorlar.
 
Lazkiye'nin doğu kırsalındaki Kitf el Ğadr tepesi şiddetli çatışma ve yoğun bombardıman sonucunda üç yıldan beri ilk defa ordunun eline geçti. Bu stratejik tepeyi yedinci operasyonda geri alabilen ordu, İdlip'in güney ve batı, Hama'nın kuzey kırsalına hakim çok önemli bir noktayı kontrolüne geçirmiş oldu. Sabahın erken saatlerinden şehire bağlı iki havaalanından eş zamanlı yoğun hava uçuşlarıyla başlayan operasyon öğlene doğru başarıyla sonuçlandı. Edinilen bilgilere göre, birlikler tepeyi sağlama almak için ve bir karşı atağı kesmek için ön hatları topçuyla yoğun bombardıman uygulanmaktadır.
 
Askeri kaynaktan alınan bir bilgiye göre ise, Kitf el Ğanme tepesi de geri alınmak üzere olduğunu ifade etti.
 
Öte yandan, Ahrar-üş Şam terör örgütü, İran'ın savaşa ilk defa insansız intihar uçakları "Ra'ad"ı soktuğunu öne sürdü.
 
Muhalif "El Suriyya" sitesinin Ahrar-üş Şam örgütü sözcüsünden aktardığı açıklamalara göre, İdlip'e bağlı Maarrat el Nüman ilçesinde Maarşmarin adlı köyde örgütün bir mevzisine "Ra'ad" tipi beş uçakla saldırı uygulandı.
 
Sessiz ve küçük hacimli uçağın önceden tespit edilmesinin neredeyse imkansız olduğunu elirten  Ahrar-üş Şam sözcüsü, uçağın önce bölgeyi kamerayla tarayıp, hedefi tespit ettiğindeyse ona kilitlenip saldırdığını, uçağın 82 mm'lik bir topçuyla aynı güçte ama şarapnellerinin daha etkili olduğunu ifade etti.
 
Bunlarla birlikte IŞİD Halep'in doğu kırsalında "Kveyres" havaalanına son saldırısını başarısızlıkla sonuçlandı.
 
El Ahbar gazetesinin ifade ettiğine göre; ordunun kuşatma altındaki havaalanına emin adımlarla ilerlemesine karşın IŞİD örgütü, öne çıkmayı deneyerek böyle umutsuz bir saldırıda bulundu. Bununla birlikte ordunun havalanı yolu üzerindeki Tel Ahmed bölgesine yoğun bombardıman uygulamakta. Kuşatmanın bozulmasının yakın olduğu belirtiliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar