1139202_620x410.jpg

Suriye ordusu başarılı operasyonlarla ilerlerken, İran Suriye'de şehitler vermeye devam ediyor

Suriye direnişinde Suriye ordusu ve Hizbullah birlikleri başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor. Suriye ordusu bu başarılı operasyonlarla ilerlemeye devam ederken, askeri danışmanlık hizmeti veren İslami İran'ın Suriye direnişine verdiği şehitlerin sayısı artıyor.

25 Ekim 2015 Pazar
İNTİZAR - MHA ve İRİB'in haberlerine göre; Suriye'de, direniş hattını ortadan kaldırmak ve genelde Amerikanın başını çektiği batının, özelde ise Siyonist İsrail'in bölgedeki varlığını ayakta tutmaya dönük başlatılan saldırıya karşı, direniş hattını ayakta tutmak için sahada Hizbullah birliklerinin de destek verdiği başarılı operasyonları devam eden Suriye ordusunun ilerleyişi ile birlikte askeri danışmanlık hizmeti veren İslami İran da dört yeni şehit daha verdi.
 
Haberlerde verilen bilgiye göre Suriye ordusunun başarılı ilerleyişinde daha önce Halep'de şehid edilen Tuğgeneral Hüseyin Hemedani'nin teşkil ettiği söylenen halk güçlerinin verdiği destek ile devrede olması dikkat çekiyor. Bu aynı zamanda direnişin halka yaslanmasının en önemli göstergesi olarak değerlendiriliyor. Zira sözü edilen halk güçlerinin sayısının onbinlerce olduğu ifade ediliyor.
 
 
İslami İran, Suriye'de dört şehit daha verdi
 
İslam Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler Sorumlusu, İran'ın Suriye'de dört şehit daha verdiğinin haberini verdi.
 
Sepah News'un haberine göre, İslam Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler Sorumlusu General Ramazan Şerif, askeri danışman olarak ve kutsal mekanları korumak amacıyla Suriye'de bulunan dört Devrim Muhafızları askeri şehit düştüğünün haberini verdi.
 
General Şerif, Suriye ordusunun ülkenin çeşitli bölgelerinde son zamanlarda elde ettiiği zaferlerin yanısıara İslami direniş cephesinin tekfirci teröristlerle yaptığı mücadeleler doğrultusunda İran'ın askeri danışmanlarının Suriye'deki varlığında artış meydana geleidiğini konuşmasına ekledi.
 
İslam Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler Sorumlusu, Tasua ve Aşura günleriyle eş zamanlı olarak Mustafa Sedrzadeh, Seyyid Milad Mustafavi, Abdullah Bakeri, ve Emin Kerimi adlı dört askeri danışman görev sırasında Suriye'de şehit düştüğünü kaydetti.
 
En son, İran'ın Devrim Muhafızları Ordusu'nda görevli Albay Farshad Hasunizade ve Albay Hamid Muhtarband'ın Suriye'de tekfirci teröristler tarafından şehit edilmişti.
 
Ayrıca, İran'ın Devrim Muhafızları Ordusu'nda görevli Tuğgeneral Hüseyin Hanedani'nin IŞİD militanları tarafından danışmanlık görevi için bulunduğu Halep yakınlarında şehit edildiği bildirilmişti.
 
 
Suriye ordusu başarılı operasyonlarla ilerliyor
 
Suriye ordusu ve halkının, terör örgütleri karşısında operasyonlarının başarılı bir şekilde devam ettiği belirtiliyor.
 
Presstv'nin dün verdiği haberde, Suriye ordusu halk güçlerinin desteğiyle Halep şehrinin doğusunda terör örgütleriyle çatışmalarda, El Cubel kentinin kontrolünü ele geçirmeyi başardıkları belirtildi.
 
Askeri bir kaynak yaptığı açıklamada, Suriye ordu güçlerinin söz konusu operasyonlar sırasında, terör örgütlerinin üslerini hedef alarak, çok sayıda silah ve askeri mühimmat ele geçirdiklerini kaydetti.
 
Suriye ordusu ayrıca, Cuma günü Halep şehrinin güney bölgelerindeki köylerini de terör örgütü unsurlarından tamamen temizlediler.
 
Suriye ordusu ve halk güçleri gerçekleştirdikleri bir başka operasyonda da Kuneytera ilindeki Sahra El Kesare bölgesini de hedef alarak, bu bölgeyi de teröristlerden geri almayı başardılar.
 
Suriye ordusunun, terör örgütlerine yönelik düzenledikleri son saldırılarda, onlara ağır kayıplar vererek, bir çok askeri mühimmat ele geçirdikleri de gelen haberler arasında.
 
 
Hizbullah, Kalemun'da teröristlerin sığınağını hedef aldı
 
Lübnan Huzbullah hareketi terörizmle mücadelenin devamında el-Kalemun bölgesinde teröristlerin bir sığınağını hedef alarak teröristleri ağır kayba uğrattı.
 
El-Ahd internet sitesinin bildirdiğine göre Lübnan İslami Direniş güçleri dün Suriye'nin batısında ve doğu Lübnan sınırları yakınında yer alan el-Kalemun bölgesinde yer alan Kare ve el-Ceacir yüksekliklerinde teröristlerin merkezlerini hedef aldılar.
 
Lübnan Hizbullahı'nın bu füze ve topçu birliği saldırısında teröristlerden birçoğunun öldüğü ve bir çoğunun da yaralandığı bildiriliyor.
 
Son aylarda Hizbullah tarafından Suriye ve Lübnan topraklarında terör örgütlerine yönelik çok ağır ve başarılı saldırılar düzenlenmiştir.
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar