03112015DMv6HQHClCy3hhkqZKB5b48eB.jpg

"İsrail-Arap ülkeleri askeri işbirliği artık sır değil"

Türkiye'deki Yahudi cemaatinin yayın organı olarak bilinen Şalom Gazetesi'nin internet sitesindeki haberde, Siyonist İsrail ile arap ülkeleri arasındaki işbirliğinin artık gizli olmadığına dair vurgu dikkat çekici. Haberin spotunda bu yaklaşım; "İsrailli yetkililer son zamanlarda yaptıkları açıklamalarda Ürdün ve Mısır ile yapılan askeri işbirliklerini gizlemiyorlar" şeklinde detaylandırılıyor.

3 Kasım 2015 Salı
İNTİZAR - Türkiye'deki Yahudi cemaatine yakınlığı ile bilinen Şalom Gazetesinin internet sitesinde yer alan bir haber; Suriye meselesi ile oluşmaya başlayan ve Suriye'deki direnişle beraber cepheleri iyice netleştirmesinin izlerini taşıyor.
 
Haberde Siyonist İsrail ile arap ülkelerinin artık birlikteliklerini saklamamalarına, hatta bu birlikteliklerin askeri bir işbirliği şeklinde varlığına vurgu var. 
 
Haberin devamında; Siyonist İsrail'in de birikte olduğu bu cephenin karşısında ise, İslami İran ve onun desteklediği Esad'ın liderliğindeki Suriye'nin konumlandırılması belkide bölgemizde kimin kiminle, hangi cephede, olduğunu da ortaya koyuyor.
 
Tabi bu cepheleşmede daha önce basına yansıyan Türkiye'nin Siyonist İsrail ile ilişkilerini yeniden düzeltip eski haline getirme girişimlerini de hesaba katarsak, ve yine Suudi Arabistan'ın da bu tip girişimlerinin olduğu bilgisiyle olayı değerlendirirsek, Suriye örnekleminde cepheleşme denklemi daha netleşiyor. Söz konusu haberi bu çerçevede dikkatinize sunuyoruz;
 
 
Şimdiye kadar İsrail'in bölgesel müttefikleri ile birlikte yaptığı birçok eğitim ve askeri faaliyet gizleniyordu.
 
İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, basına yaptığı açıklamada, İsrail savaş pilotlarının Arap meslektaşları ile birlikte ABD'de tatbikat yaptıklarını belirtti. Ya'alon bu açıklamasında kast ettiği Ürdünlü savaş pilotlarıydı.
 
Reuters'ın haberine göre, ABD'li yetkililer Ürdün ve İsrail pilotlarının katıldığı ortak eğitimi doğruladı. Ya'alon'un açıklamasının hemen ardından gelen İsrail Hava Kuvvetleri'nın duyurusu da İsrail-Mısır-Ürdün askeri işbirliğini doğrular nitelikte.
 
İsrail ordusu geçtiğimiz cumartesi günü Mısır'ın Sina Yarımadasına düşen uçağın yerinin İsrailli pilotlar tarafından belirlendiğini ve bu konuda Mısır'a tam destek verildiğini gizlemedi.
 
Ya'alon açıklamasında ayrıca, İsrail'in, İran ve onun destekçisi Suriye'deki Beşar Esad rejimine  karşı birçok Arap ülkesi ile ortak çıkarlar paylaştıklarını söylemekten çekinmedi.
 
Ancak tüm bu askeri işbirliği ve ortak eğitim faaliyetlerine rağmen gerek Ürdün sokaklarında gerek Mısır'da halkın İsrail ile işbirliği konusuna yaklaşımı destekleyici değil.
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar