suriye_esad_y.jpg

Esad'sız çözümü dayatanlar bunun peşinde: "Esad'sız Suriye parçalanmış Suriye'dir"

BBC Arabic’de yayınlanan bir makalede Beşşar Esad’sız bir Suriye’yi düşünmenin mantıklı olmadığı belirtildi. Makelede, “Suriye’de iktidar değişiminden önce Beşşar Esad’ın gitmesi artık mantıksal değil. Çünkü böylece Suriyeli yetkili ve komutanların üçte biri de Esad’la birlikte giderler ve Suriye parçalanır” vurgusu ile Esad'sız bir çözümü dayatanların gerçek amaçları da deşifre edilmiş oldu.

5 Kasım 2015 Perşembe
Suriye krizine ilişkin BBC Arabic'de bir makale yayınlandı. Makalenin yazarı Batı ve Arap yetkilileriyle düzenlediği görüşmeler ve onlarla yaptığı röportajlara değinerek, "Viyana'da organize edilen uluslararası Suriye toplantısında bir temel amaç gündemdeydi. O da Suriye'deki kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının parçalanmasını önlemektir. Bu amaç bütün tarafların Suriye krizi ardından sergiledikleri sert tavırlardan uzak durmaya çalıştıkları anlamına gelmektedir."
 
Yazar, kaleme aldığı makelede, "Suriye'de iktidar değişiminden önce Beşşar Esad'ın gitmesi artık mantıksal değil. Çünkü böylece Suriyeli yetkili ve komutanların üçte biri de Esad'la birlikte giderler ve Suriye parçalanır" sözlerine de yer vermiştir.
 
Yayınlanan makalede ayrıca, IŞİD terör örgütünün geniş bir araziyi işgal etmesi ve Suriye'nin parçalanmasının da bölge genelinde büyük bir tehlike anlamına geldiği ifade edilmiştir.
 
Suriyeli mültecilerin Avrupa ülkelerine iltica etmesine dikkat çeken yazar, Rusya'nın Suriye'deki terör örgütleri mevzilerine düzenlediği operasyonlara da işaret ederek, bu operasyonların Suriye'deki krizin diplomatik yollarla çözülmesine zemin hazırlaması konusunda ne kadar etkili olabileceği sorusunu ileri sürmüştür.
 
MHA
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar