68656.jpg

"Suriye’ye gönderilen “çihatçılar” Filistin’e gönderilseydi, İsrail mutlak bir hezimete uğrardı"

"Afganistan ve Suriye’deki tekfirci gruplara yapılan yardımların Filistin direnişine yapılmaması gerçekten de çok garip değil mi? Eğer Afganistan ve Suriye’ye gönderilen “mücahitler” Filistin’e gönderilseydi, İsrail mutlak bir hezimete uğrardı."

7 Kasım 2015 Cumartesi

İNTİZAR – Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Dünya İslam Âlimleri Birliği üyelerinin Beyrut'ta Direniş ulemasıyla bir araya gelmesi nedeniyle yaklaşık bir saat süren bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın tamamı son Filistin İntifadasına dair çarpıcı analizler içermekteydi. Bu nedenle Direnişin dilinden damlayan bu nurânî devrim katrelerini, bu Hüseynî günlerde sizlerle paylaşmak istedik.

 

Seyyid Hasan Nasrallah'ın Filistin İntifadası'na dair yaptığı konşumada öne çıkan hususlar

1.    Yeni gerçekleşen mukaddes Filistin intifadasını ihya ediyoruz. Söylenmesi gereken ilk şey bu direnişin her tülü yardıma ihtiyacı olduğudur.

2.    Bugün Filistin'de yaşanan şey, yüce bir cihad ruhunun ortaya çıkışıdır.

3.    Bu kutsal savaşta kullanılan silah, bir yardım veya herhangi bir dış destekle sağlanmadı; buna rağmen alt edilememiştir.

4.    Bugün Filistin'de görüldüğü gibi, direniş iradesi güçlenip süreklilik arz etmeye başladığında başarılar elde edilmektedir.

5.    Son Filistin İntifadası, her yönüyle İsrail'i mahvetmiştir.

6.    Filistin İntifadası İsrail'in kalbine korku salmış ve iktisadi açıdan da onu zor duruma düşürmüştür.

7.    Sadece Siyonizm'in değil, A.B.D.'nin yardımına rağmen İsrail'in devlet iradesi zarara uğramıştır.

8.    İsrail, coğrafyamızı hedef alan müstekbir ve sömürgeci güçler için bir karakoldur.

9.    Filistinliler, dünya müstekbirler yapılanmasını alt etmenin eşiğindedirler.

10.  Filistinliler, dünya önünde İslam ümmetinin mukaddesatını savunmaya hazır olduklarını göstermiş ve ispatlamışlardır.

11.  Bugün el-Meyadeen kanalına yapılanlarda görüldüğü gibi direnişi destekleyen her ses kısılmak ve susturulmak isteniyor.

12.  Birçok Arap oluşumunda ve hatta Arapların içindeki boylarda Filistin meselesinin üzerine gitmenin gerekli olmadığı görüşü yaygınlık kazanmaya başlamıştır.

13.  Bu düşünce Filistin meselesinde şimdiye dek meydana gelen sapmayı meydana getirmiştir.

14.  İsrail tehlikesi, Filistin ve Lübnan'da şu anda mevcut olan bir direnişin oluşmasına neden olmuştur.

15.  Maalesef  Lübnan'ın bazı çevrelerinde müşahede edildiği gibi, bazı kesimler İsrail'in bir tehlike olmadığı kanaatine varmıştır.

16.  Afganistan ve Suriye'deki tekfirci gruplara yapılan yardımların Filistin direnişine yapılmaması gerçekten de çok garip değil mi?

17.  Eğer Afganistan ve Suriye'ye gönderilen “mücahitler” Filistin'e gönderilseydi, İsrail mutlak bir hezimete uğrardı.

18.  Burada söz konusu olan bir başka mesele de İsrail düşmanlığının Filistin halkına yönlenmiş/yönlendirilmiş olmasıdır.

19.  Bu algının yerleşmesi için Filistin halkının haklı mücadelesi bir terör eylemi gibi gösterilmek istenmektedir.

20.  Ümmet adına tüm zorluk ve elemleri Filistin halkı göğüslemektedir.

21.  Savaşın hemen başındayken Filistinlilerin, kaybedilebilecekler üzerine iyi bir mütalaa ve çalışma yapması gerekmektedir.

22.  Şu an coğrafyamızda meydana gelen hadiseler, tekfirci terör nedeniyledir. Bunlar ile coğrafyamızda bir savaş başlatılıp bölgemiz bölük pörçük edilmek istenmiştir.

23.  İşler bu şekilde devam ederse esas savaş kaybedileceklerle yüzleşmektir. Bu nedenle de harekete geçmek gerekmektedir.

24.  Filistin İntifadası, bizlerin ve Hıristiyanların mukaddesatını savunmaya ehildir.

25.  Hepimizin, Filistin İntifadasının devamı ve hedeflerini gerçekleştirebilmesi için üzerine düşeni yapması gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar