aa74150107120808_charlie_hebdo_624x351_afp_nocredit.jpg

Cebinde akrep taşıyanların sonu: "Fransa teröristlere verdiği desteğin maliyetini ödüyor"

Fransa'da gerçekleşen ve yüzü aşan onlarca insanın ölümü ile sonuçlanan IŞİD'in üstlendiği terör saldırısı, daha önce dengelerin değiştirmek için terörü taşeron olarak kullanan ülkele hitaben Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in kullandığı ifadeleri akla getirdi; "cebinde akrep taşıyanlar sonucuna katlanır. Unutmayın..!!"

14 Kasım 2015 Cumartesi

İNTİZAR – Suriye'de mevcut yönetimi değiştirmeye odaklanmış başta ABD ve onunla beraber hareket eden batılı ülkeler ve bu ülkelerin başında gelen Fransa'nın Charlie Hebdo saldırısından sonra çok daha büyük bir terör saldırısı ile karşı kaşıya gelmesi, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in daha önce terörü, dengeleri değiştirmede bir taşeron olarak kullanan ülkeler için; “cebinde akrep taşıyanlar sonucuna katlanır. Unutmayın..!!” şeklinde kullandığı ifadeleri hatırlattı.

Suriye'deki mevcut yönetimi değiştirmek için adeta tutkulu bir yaklaşıma kilitlenmiş olan Türkiye'de de daha önce; Suruç, Diyarbakır ve en son Ankara saldırıları gerçekleşmiş ve böylece Türkiye Suriye'deki silahlı örgütleri desteklemenin en ağır bir şekilde karşılığını görmüştü.

Bu kez cebinde akrep taşıyan ülkelerden olan Fransa yüzü aşan onlarca insanın ölümüyle sonuçlanan büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldı.  Bu saldırıyı terör ile kurulan ilişkinin bir sonucu olarak değerlendiren, İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri, teröre verilen desteğin bir maliyeti olarak tespit etti;

Fransa teröristlere verdiği desteğin maliyetini ödüyor

Fransa'nın teröristlere verdiği desteğin maliyetini ödemekte olduğunu ifade eden İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri, batılı politikacıların bu gibi hadiselerden ders almadıklarını düşündüğünü vurguladı.

MHA muhabirine konuşan Muhammed Hasan Aseferi, Paris terörist saldırısının DAEŞ (IŞİD) tarafından üstlenmesini değerlendirdi. Aseferi, DAEŞ (IŞİD) ve tekfirci terörist grupların batılı ülkelerinin ürünü olduğuna işaret ederek, "Amerika ve onun yandaşları Suriye ve Irak'ta bulunmasalardı eğer, bölge bugün bu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmayacaktı" dedi.

Aseferi, terörist gruplar ve DAEŞ'in (IŞİD) başta Amerika üzere batılı ülkeler tarafından desteklendiklerini ifade ederek, bölgedeki gerici Arap ülkeleri teröristlere silah ve asker sağladıklarını hatırlattı.

Bir gün terörizm batılı ülkelerin boynuna vebal olacağına dair İran İslam Cumhuriyeti'nin ön gördüğüne dikkat çeken Hasan Aseferi, bugün Paris'te yaşananın kaç yıldan beri Irak ve Suriye'de yaşanmakta olduğuna dikkat çekti.

 

Terör sorununun çözümü; toplantılar yapmak değil, terörün mali ve silah kaynaklarını kesmektir

Aseferi, Viyana'da düzenlenecek Suriye toplantısına işaret ederek, tekfirci gruplarla yaşanan sorunların bu gibi toplantılarda çözülemeyeceğini, çözüm yolu ise teröristlerin mali ve silah kaynaklarını kesmek olduğunu konuşmasına ekledi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin, hadisede hayatını kaybedenlerin aileleri ile dert ortağı olduğunu hatırlatan Aseferi, batılı politikacıların bu gibi hadiselerden ders almadıklarını düşündüğünü vurguladı.

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri, batılı ülkeler kendi hayatlarını sürdürebilmek adına batı Asya ülkelerinde istikrarsızlaştırma peşinde olduklarını kaydetti.

 

Yine İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi milli Güvenlik komisyonu Üyesi İbrahim Aghamuhammedi de Fransa'da gerçekleşen saldırıyı bir ironi ile teröre verilen desteğin bir mükafatı (!) olarak değerlendirdi;

Fransa teröristlere verdiği desteğin mükafatını (!) aldı

Paris terörist saldırısına işaret eden İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Üyesi, Fransa'nın teröristlere verdiği desteğin mükafatını aldığını söyledi.

MHA muhabirine konuşan ve dün akşam Paris'te gerçekleştirilen terörist saldırılara işaret eden İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Üyesi İbrahim Aghamuhammedi, DAEŞ (IŞİD) ve herhangi bir terörist grup ve yönlendiricileri, insanlıktan çıkıp çizgilerini insan öldürmekle devem ettiklerini ifade etti.

 

Agamuhammedi, "İslam dünyasını karıştırmak amacıyla gerçek İslamla hiç alakası olmayan bir İslam yaratan Fransa ve batılı devletler, bugün kendileri de bu sorunla karşı karşıya kalarak pençeleşmektedirler" diye konuştu.

 

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Üyesi, Fransa'nın teröristlere verdiği desteğin mükafatını aldığını hatırlatarak, kendi menfaatlerinin temini için teröristlere destek vermemeleri için bu acı hadise başta Fransa olmak üzere diğer batılı ülkelere ibret dersi olması gerektiğini kaydetti.

 

Diğer taraftan İRİB'in haberine göre ise Fransa'da gerçekleşen bu saldırılar İran ve diğer bir çok dünya ülkeleri tarafından kınandı;

Paris'teki saldırılar İran ve dünya tarafından kınandı

Paris'teki kanlı saldırıların ardından, uluslararası örgütler ve siyasi şahsiyetler açıklamalar yaparak, saldırıları kınadı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'e taziye mesajı gönderdi.

İran Cumhurbaşkanı mesajında, çok sayıda masum insanın ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırılarından dolayı baş sağlığı dileyip, terörizmle mücadele için herkesin çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barak Obama, Almanya Başbakanı Angella Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, Çin Cumhurbaşkanı Şi Jin Ping, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Katar Dışişleri Bakanı Halid Atiye ve BM Güvenlik Konseyi, Fransa'nın başkentindeki silahlı ve bombalı saldırıları şiddetle kınayan açıklamalar yaptı.

Yine İRİB'in bir diğer haberine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan Fransa'da gerçekleşen saldırıları kınarken, bu vesile ile terör ile mücadeleye vurgu yaptı;

Fransa saldırısını kınayan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullahiyan, terörizmle mücadeleye vurgu yaptı

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, terörizmin sadece bölge için değil, bütün dünya için acı sonuçları olduğunu kaydetti.

Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan bugün, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Özel Ortadoğu Temsilcisi Mihail Bogdanov ve BM Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Stephan d. Mistura ile Viyana'da 3'lü oturumda bir araya gelerek, Suriye gelişmeleri ve terörizmi ele aldı.

Terörün takviyesi hiçbir ülkenin lehine değil

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı 3'lü oturum öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Paris ve Beyrut'taki terör saldırılarına işaretle, bu cinayetlerin terörizmin iyi, kötü olmak üzere ikiye ayırmak ve çifte standart uygulamanın bütün bölge ve dünya için acı sonuçları olduğunu ve terörizmin takviye edilmesinin hiçbir ülkenin lehine olmadığını kanıtladığını ifade etti.

Emir Abdullahiyan, Viyana 2 konferansında, terörizmle kesin ve etkin mücadeleye yoğunlaşmak gerektiğini ve bu bağlamda sağlam bir mesajın çıkmasına vurgu yaptı.

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar