broken-flag.jpg

Ortadoğu planı çöken ABD artık belirleyici değil sıradan bir oyuncu

İslami İran Devrim Muhafızları Komutanı tuğgeneral Hüseyin Selami, Amerika'nın Ortadoğu'yu siyasi açıdan yeniden dizayn etmede yenilgiye uğradığını söyledi.

19 Kasım 2015 Perşembe
Tuğgeneral Hüseyin Selami, ABD'nin Ortadoğu'da izlediği siyasetin başarısızlığa uğradığını vurguladı.
 
İran'ın Kum kentinde düzenlenen Şehid General Mehdi Zeyneddin'i anma merasiminde konuşan İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Selami, Siyonist İsrail'in 4 savaşta yenilmesine Amerika'nın mani olamadığını ve şu anda da güvenlik konusunda siyonistlerin her zamankinden daha çok kabus içinde olduğunu söyledi.
 
 
Amerika sıradan bir oyuncuya dönüşürken; İran bölgede siyasi dengeleri elinde tutan bir güce dönüştü
 
Tuğgeneral Selami, Amerika'nın bir zamanlar İslam dünyası, batı ve doğu Asya'daki gelişmelerin belirleyicisi olduğunu, ancak bugün normal bir oyuncuya dönüştüğünü belirtirken, İran'ın da bölgede siyasi dengeleri elinde tutan bir güce dönüştüğünü ifade etti.
 
İslami İran Devrim Muhafızları Komutanı tuğgeneral Hüseyin Selami, Amerika'nın İslam dünyasının kimliğini yeniden belirleme peşinde olduğunu, batı ve Amerika değerlerini İslam ülkelerine dayatmayı hedeflediğini belirterek, 'Ama Amerika'nın isteklerinin aksi bir durum ortaya çıkmıştır' dedi.
 
 
Batı terörü desteklerken bir gün başına bela olacağını hesap etmeliydi
 
Tuğgeneral Selami, Avrupa'nın güvenlik sisteminin düzensiz bir hale geldiğini belirterek; “Teröristleri her açıdan destekleyen Batı ülkeleri, bir gün bu terör belasının kendileri için ciddi bir soruna dönüşeceğini ve teröristlerin kendi topraklarını da güvensiz hale getireceklerini düşünmeleri gerekiyordu” şeklinde konuştu.
 
MHA, İRİB
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar