esad-dan-lazkiye-de-muhaliflere-darbe-1620708.Jpeg

Suriye ordu birliklerinin ilerleyişi sürüyor

Suriye ordu birlikleri Halep, Humus ve Lazkiye eyaletlerinde ilerlemeye devam ediyor. Suriye askerleri, birkaç köyü daha teröristlerin işgalinden kurtardı.

19 Kasım 2015 Perşembe
El-Ahd haber sitesinde yer alan habere göre, Suriye ordu birlikleri Haleb'in doğu çevresindeki Hemime ve Tel Hemime ve Lazkiye'nin etrafındaki er-Reşvan köyünde kontrol sağlamayı başardı.
 
Suriye kaynakları, Humus'un güney doğu çevresinde yer alan Zohrud-Dukan tepelerinin de ordu güçlerince geri alındığını aktardı.
 
Öte yandan Suriye Genelkurmay Başkanlığı, Rus savaş uçaklarının Suriye'de IŞİD'e ait 500 yakıt tankerini hedef alarak imha ettiğini açıkladı. Haberde, bu tankerlerin Suriye'den Irak'a petrol taşırken vurulduğu ifade edildi.
 
Ayrıca, Rusya Savunma Bakanlığı bugün Rus hava güçlerinin dün gece Suriye'de terör örgütlerine karşı 127 operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Bakanlıkta yetkili bir kaynak RT web sitesinin aktardığı açıklamalarında; operasyonlarda muhtelif bölgelerde teröristlere ait 206 hedefin imha edildiğini açıkladı.
 
Uluslararası koalisyon güçlerine ait uçakların ise dün gece 20 operasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden kaynak, bu operasyonlarda ise 14 terörist mevkiin imha edildiğini sözlerine ekledi.
 
El-Meyadin TV kanalı da Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar'dan naklen verdiği haberde, Şam'ın Guta bölgesinde 15 günlük ateşkes haberinin doğru olmadığını aktardı.
 
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Doğu Guta'da 15 günlük ateşkesin sağlandığını açıklamıştı.
 
Sözde insan haklarını savunan bu grup, bu ateşkesin Perşembe günü sabahın ilk saatlerinden itibaren başlayıp, iki hafta devam edeceğini bildirmişti.
 
Suriye birliklerinden teröristlere karşı zafer devam ederken, Suriye Başbakanı Vail el-Halaki'den bir açıklama geldi. El-Halaki, ülkenin muhtelif noktalarının teröristlerden temizleninceye kadar terörizmle mücadelenin devam edeceğini bildirdi.
 
Suriye Başbakanı Vail el-Halalik Çarşamba günü İsveç'te Suriye'ye destek heyetiyle yaptığı görüşmede, Suriye halkı ve hükümetinin kökünü kazıyıncaya kadar teröristlerle mücadele edeceğini belirtti.
 
Yurt dışındaki Suriyelilerin kendi vatanı ile diğer ülkeler arasında bağlantı sağlama rollerinin önemine vurgu yapan el-Halaki, bulundukları ülkelerin hükümetlerini, Suriye ile terörizmle mücadelede işbirliğine teşvik etmelerini istedi.
 
Öte yandan Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Zuabi, terör saldırılarına rağmen Suriye'de hayatın akması ve Şam'a desteğin sürmesinin büyük önem arz ettiğini bildirdi.
 
Suriye'de Mart 2011'de başlayan çatışmalar ve istikrarsızlıklarda şimdiye kadar 250 bini aşkın insan ölürken, milyonlarca Suriyeli de evinden olmuştur.
 
 
İRİB
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar