12339549_1231497210198916_8015562218469643456_o.jpg

IŞİD'den Türkiye'ye petrol sevkiyatının kanıtları İran'ın elinde

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, IŞİD'in Türkiye'ye petrol sevkiyatı ile ilgili İran'ın elinde Suriye'deki askeri danışmanları vasıtası ile elde ettiği görüntü ve fotoğrafların olduğu, bu belgelerin Türkiye'ye sunulabileceği, gazete ve televizyonlarda da bu görüntülerin kullanılabileceğini söyledi.

5 Aralık 2015 Cumartesi

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, Suriye'deki İranlı danışmanların, terör örgütü IŞİD'e ait kamyonların Türkiye'ye petrol sevkiyatı için kullandığı bütün güzergâhların fotoğraf ve görüntülerini çektiğini açıkladı.


Suriye'de bulunan İranlı danışmanların, Suriye petrolünü taşıyan teröristlere ait kamyonların Türkiye'ye geçmek için kullandığı tüm yolların fotoğrafladığı ve görüntülediğini belirten Rezai, "Bu kanıtlar sunulabilir " dedi.

Suriye'de bulunan İranlı danışmanların, Suriye petrolünü taşıyan teröristlere ait TIR'ların Türkiye'ye geçmek için kullandığı tüm olası yolların fotoğrafını çektiğini belirten Rızai, "Bu kanıtlar gazetecilere sunulabilir ve televizyon yayınlarında kullanılabilir" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in yasadışı petrol ticaretine ilişkin bilgileri Türkiye yönetimine sunmaya hazır olduklarını kaydeden Rızai, "Eğer Türkiye yönetimi IŞİD'in ülkedeki petrol ticaretine ilişkin bilgiye sahip değilse ayrıntılı bilgiyi onlara vermeye hazırız" dedi.

 

Tekfirciler ve IŞİD'in imhası konusunda yakında önemli haberler açıklanacak

Suriye'deki cephelerde yaralananları ziyaret ederken gazetecilere açıklama yapan Rızai, yakında, tekfirciler ve IŞİD'in imhası konusunda insanların önemli haberler duyacağını kaydetti. Rızai Tekfirci ve IŞİD terör örgütünün yok edilmesiyle ilgili olarak yakında halka önemli haberlerin açıklanacağına dikkat çekti.

Rızai, "Teröre karşı mücadelede yer alan ülkeler, itidali koruyarak provokasyonlara boyun eğmemeli, enerjilerini terör örgütü IŞİD'i yok etmeye yoğunlaştırmalı" ifadelerini kullandı.

 

Presstv, İRİB

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar