55eaaf4cf018fbb8f8902938.jpg

Nasrallah: Şehit Semih Kuntar'a saldıran İsrail'dir ve karşılığı misliyle verilecektir

Nijerya'daki saldırının arkasında Amerika ve Semir Kuntar'ın şehit edilmesinin araksında İsrail var... Şehit Semir Kuntar’a düzenlenen operasyonun karşılığı, istediğimiz zamanda istediğimiz yerde ve şekilde misliyle verilecektir.... Amerika’nın Hizbullah’a yönelik bu eylemleri, Hizbullah’ın bir güç olarak kabul edildiğinin itirafı ve Amerika’nın Ortadoğu’daki planlarını bozduğunun delilidir.

22 Aralık 2015 Salı

İNTİZAR: Dün saat 20.30'da Hizbullah Genel Sekreteri Hüccetü'l-İslâm ve'l-Müslimîn Seyyid Hasan Nasrallah'ın konuşması vardı. Konuşmada Nijerya'daki İslamî direnişe gerçekleştirilen katliamdan, Semir Kuntar'ın şehadetine kadar birçok meseleye değinen Seyyid, el-Meyadeen ve el-Menaar kanallarına yönelik Arabsat'ın uygulamalarına da işaret etti. Tüm bu planlı eylemlerin ardında, Amerika ve İsrail'in kanlı ellerinin olduğunu vurgulayan Hasan Nasrallah (Allah gölgesini dâim kılsın),  Hizbullah'a yönelik kara propagandanın da nedenlerini, bu iki işgalci gücün emellerine bağladı. Bu önemli konuşmanın mühim başlıklarını siz kıymetli okuyucularımıza sunuyoruz...

 

-          Nijerya'daki İslamî harekete yönelik kanlı eylem karşısında, uluslararası toplumun sessiz kalışını sorguluyor ve yargılıyoruz.

-          Nijerya hükümetini, kanlı eylemi gerçekleştirenler hakkında ve Şeyh Zakzaki'nin serbest bırakılması hususunda muhasebe yapmaya davet ediyoruz.

-          Bu kanlı saldırının ardında da Amerika'nın kanlı elini görmekten çekiniyoruz!

-          Semir Kuntar'ın şehit olmasına yönelik planı uygulayan, hesaplı bir şekilde güçlü füzelerle saldıran düşman İsrail'dir.

-          Kötü niyetli bazı kaynakların, gerçekleştirilen kanlı eylemlerin ardında, Hizbullah'ın yer aldığını ifade etmeleri hakikatten yoksundur.

-          Bizler Hizbullah olarak, Semir Kuntar'a gerçekleştirilen eylemin sorumluluğunu düşman İsrail'e yüklüyoruz.

-          Semir Kuntar, özgürlüğe kavuştuğu ilk andan itibaren, işgalci İsrail'e karşı nerede ve ne zaman olursa olsun operasyonlarını devam ettireceğini ilan etmiştir.

-          Semir Kuntar, tam bir Filistin aşığıydı. Hayatının tamamı Filistin halkının, esirlerinin ve direnişinin doğrultusunda şekillenmişti.

-          Semir Kuntar'ın kanı, özgürlük bayrağımızın yere düşmeyeceğini tekit etmektedir. Bu bayrak omuzdan omuza, nesilden nesle taşınacaktır.

-          Kalbi özgürlük aşkıyla tutuşan her Filistinli genç bayan ve erkeğe, Semir Kuntar'ın şehadeti gündoğumu olmuştur.

-          İsrail'in her saldırısı mukabilinde nerede, ne şekilde ve ne zaman olursa olsun karşılığını vermek Direniş'in hakkıdır.

-          Şehit Semir Kuntar'a düzenlenen operasyonun karşılığı, istediğimiz zamanda istediğimiz yerde ve şekilde misliyle verilecektir.

-          Amerika'nın Hizbullah hakkındaki son ithamları, Ortadoğu'da çıkarmak istediği acımasız savaşın öncesinde ortaya attığı batıl ve yalan iftiralardır.

-          Bu ithamların sebebi, Ortadoğu halklarının gözünde Hizbullah algısını olumsuz yönde değiştirmektir.

-          Bizim ne Lübnan bankalarında ve ne de bunlar üzerinden başka yerlere intikal eden para hesaplarımız bulunmaktadır.

-          Lübnan devleti ve bankalarının, Amerika'nın bu uygulamaları karşısında Lübnan insanları ve tüccarlarının sorumluluğunu üstlenmesi gerekmektedir.

-          Lübnan devletini, Amerika'nın bu doğrultudaki iradesine boyun eğmemesi gerektiği hususunda uyarıyoruz.

-          Amerika'nın yaptıklarının en tehlikelisi, Hizbullah'ın medya haber kaynaklarına ve ona duygusal bir yakınlık duyan haber ajanslarına yaptıklarıdır.

-          Bazı haber ajanslarının bu şekilde hedef gösterilmesinin nedeni Direniş'in dağılmasını sağlamaktır.

-          Bölgemizde mevcut her direniş hareketini ve direnişimizin tüm sesini duyabilmek için mümkün olan tüm araçları ve yolları araştırıp kullanacağız.

-          Amerika'nın Hizbullah ile uğraşması yakinimizi arttırmaktadır; zira bu şekilde doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz.

-          Amerika'nın Hizbullah'a yönelik bu eylemleri, Hizbullah'ın bir güç olarak kabul edildiğinin itirafı ve Amerika'nın Ortadoğu'daki planlarını bozduğunun delilidir.

 

Çev: Hasan Hüseyin Güneş

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar