3006462240540146351.jpg

Nasrallah: Nezaket ve kibarlık dönemi sona ermiştir

Seyyid Nasrallah konuşmasında Suud aklından dem vurmanın ve onunla diyalog imkânının bittiğini belirterek “dökülen kanlar Suud hanedanının yarattığı yönetimin sonunu yazacaktır; bu sonun işaretleri ufukta görünmeye başlanmıştır” sözleriyle de Suud yönetimini zor günlerin beklediğine işaret etti.

4 Ocak 2016 Pazartesi

İNTİZAR - Seyyid Hasan Nasrallah dün gerçekleştirdiği konuşmanın büyük bir bölümünü Ayetullah Nemr'in Suud yönetimi tarafından şehit edilmesine ayırdı. Nasrallah, Şehit Ayetullah Nemr'i ıslah edici biri olarak vasıflandırdı. Çünkü o, barışçıl yollarla ıslah hareketini sürdürmeye çalışmaktaydı. Bunun yanı sıra Arap yarımadası halkı, yöneticilerinin zulmü altında olduğu gibi, bu yönetici tabaka ülkenin tüm servetine el koymuş durumdadır. Hizbullah Genel Sekreteri Ayetullah Nemr'in idam hadisesini, ‘dünyayı sarsan bir olay ve küçümsenemeyecek kadar büyük bir mesele' olarak tanımladı.

Seyyid Nasrallah konuşmasının devamında Suud aklından dem vurmanın ve onunla diyalog imkânının bittiğini belirterek “dökülen kanlar Suud hanedanının yarattığı yönetimin sonunu yazacaktır; bu sonun işaretleri ufukta görünmeye başlanmıştır” sözleriyle de Suud yönetimini zor günlerin beklediğine işaret etti.

Nasrallah, konuşmasında Suud ailesinin bu son eylemiyle nezaket ve kibarlıktan anlamadığını ve bundan böyle bu devrin kapandığını şu sözleriyle açıkladı: “Suudlar, Arap yarımadasını bir İngiliz sömürgesi misali yönetmek için katliamlar gerçekleştirmekte ve bu şekilde İsrail'in güçlenmesine hizmet etmektedir.”

Hüccetü'l-İslâm ve'l-Müslimîn Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasının devamında zalim Suudların Şeyh Nemr'i katletmekle dünyaya ve İslam âlemine vermek istedikleri mesaja ve Yemen'deki politikalarına dikkat çekerek şu cümlelere yer verdi: “Şeyh Nemrin şehadeti Suud hanedanının yüzünü lekeledi geleceklerini de karartacaktır. Suud hanedanına göre onların yönetimini eleştiren, tenkit eden herkes öldürülecek ve kanı dökülecektir. Tabii ki bu katliam yolunda diyalog ve akla yer yoktur. Yemen halkına reva görülen de bu ülkede Suud yönetimine boyun eğmeyen insanların bulunmasından kaynaklanmaktadır.”

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, bölgede Şii-Sünni ayrımcılığının yapılmaması gerektiğini, bu tür ayrılıkçı hareketlerin Şeyh Nemr'in katillerinin isteği olduğunu vurguladı ve Suudların bu fitne ateşini körüklemek istediklerine işaret ederek şöyle dedi: “Şii-Sünni ayrımcılığı yapmak Şeyh Nemr'in kanına ihanettir!”

Nasrallah ayrıca Şehit Kuntar'ın alınacak olan intikamını hatırlattı ve geliyorum diyen bu intikam haberinin İsrail askerlerinin saklanmalarına neden olduğunu belirtti.

Bu tarihi konuşmanın al-Meyadeen'de tespit edilen ana başlıklarının tercümesini siz kıymetli okuyucularımız için aşağıda sunuyoruz.

-          Cihanın her alanında varlığını devam ettiren İslam Direnişi ve onun kararlı yürüyüşünü engellemek asla mümkün olmayacaktır.

-          Nezaket ve kibarlık dönemi sona ermiştir.

-          Suud hanedanı, Arap yarımadasını kontrol altında tutabilmek için katliamlar gerçekleştiriyor.

-          Suud Krallığı, bölgemizi kontrol altına almak ve İsrail'in yaratılması ve emniyetini sağlamak için İngiliz sömürge yönetiminin bir parçası olarak tesis edildi.

-          Şeyh Nemr'in katledilmesi dünyayı sarsan bir olaydır ve küçümsenemeyecek kadar büyük bir meseledir.

-          Şeyh Nemr'in yolu tıpkı Bahreyn ve diğer Doğu ülke âlimlerinin yolu gibi barışı içermekteydi.

-          Şeyh Nemr ıslahçı bir adamdı. İsteği, Arap yarımadası halkının hakkı olan kendi yöneticilerini seçmeleri ve kendi servetlerini idare etmeleriydi.

-          Şeyh Nemr'in kanı Suud hanedanını kıyamete kadar lekelemiş oldu ve hem dünya ve hem de ahirette bu kan peşlerini bırakmayacaktır.

-          Amerika, Ortadoğu'yu taksim etme planını öne sürdü; ama bölge halkı bunu kabul etmeyip direndi.

-          Suud hanedanına göre onların yönetimini eleştiren, tenkit eden herkes öldürülecek ve kanı dökülecektir.

-          Suud hanedanı büyük bir fitne çıkarmaya çalışıp bunu yayma hedefindedir ve bunu gerçekleştirmek için servetler dökmektedir.

-          Suud hanedanı Şeyh Nemr'i idam etmekle tüm dünyaya gerçek yüzünü, terörist, zalim ve istibdat çehresini göstermiş oldu.

-          Suudların Yemen'de gerçekleştirmek istedikleri bu ülkenin yıkımıdır; zira Yemen'de onların yönetimini kabul etmeyen insanlar var. Bu nedenle Suudlar onlardan intikam almaya çalışıyor.

-          Suud yönetimi katliamlara ısrar etmektedir; tabii ki bu yolda diyalog ve akla yer yoktur.

-          Şeyh Nemr'in idamı dolayısıyla Şii-Sünni ayrımcılığı yaparak bir fitnenin peşinden gidip mezhepçilik yapmak onun kanına ihanettir!

-          Ümmeti ve İslam'ı yıkmaya çalışan bu tağut Suud hanedanının yüzüne hakikati haykırmanın vakti gelmedi mi?

-          Suud yönetiminin kökeni, dünyadaki Müslüman ve Hıristiyanları öldüren, halkları tehdit eden tekfirci zihniyete dayanmaktadır.

-          Mazlum Arap yarımadası halkı, hırsız ve gâsıp bir güruh tarafından yöneltilmektedir. Her kim memnuniyetsizliğini dile getirirse kafası kesilmektedir.

-          Dünyanın bu zalim yönetimi terörizm ve birçok başka suçun üst yapısı; terörün başı olarak tanımlamasının zamanı gelmedi mi?

-          Şimdi konuşma ve hakkı haykırma zamanıdır; bunun sonu idam olsa dahi!

-          Suudlarla diyalog ve akıl yoluyla hareket vakti bundan böyle bitmiş oldu.

-          Bizler akıl ve itidal yolunu tıkayan, savaş ve fitne için çabalayan bir nizamın karşısında bulunuyoruz.

-          Çocuklarımız Lübnan, Filistin ve ümmetin mukaddesatının savunusu için savaş meydanlarında can vermektedir; kabarelerde değil.

-          Dökülen kanlar Suud hanedanının sonunu getirecektir; tarihin kaideleri bunu haber vermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar