18e316ef905e696f918bf855da9b7814.jpg

Nijerya Ordusu Özellikle Kadınların Mahrem Yerlerinden Vurup Göğüslerini Süngülerle Parçaladı

Nijerya ordusu, Zaria katliamında Nijerya İslami Hareketi (IMN)’nin üyesi kadınları en mahrem yerlerinden vurup, göğüslerini süngülerle parçaladı.

26 Ocak 2016 Salı

İNTİZAR - Zaria'ya, Nijerya'nın büyük günlük gazetelerinden bir gazeteci ile röportaj yapmak için gittim. Ben oraya varmadan önce gazeteci, Nijerya ordusunun zalimce gerçekleştirdiği Zaria katliamında yaralanan kurbanların götürülüp tedavi edildiği Ahmaedu Bello Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmüştü.

Gazeteci, Nijerya ordusu tarafından en mahrem yerlerinden vurulan ve yine göğüslerinden süngülerle bıçaklanan Nijerya İslami Hareketi'nin üyesi kadınlardan bazıları ile karşılaştığında büyük bir şok geçiriyor. Nijerya'nın Güney'inden olan bu Hristiyan gazeteci bu tablo karşısında yıkılıyor ve gözyaşı döküyor.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, Nijerya ordusunun kasti olarak, Nijerya İslami Hareketi'nin kadın üyelerini üreme organlarından hedef alarak vurmasıdır. İslami Hareket'in kadın üyeleri, askerlerin onları en mahrem yerlerinden vurup göğüslerinden süngülerle bıçaklarken, “Nijerya'da asla Şii olmayacak” şeklinde bağırdıklarını ifade etti. Bu açıkça yürütülen soykırımda askerler onların üreme organlarını hedef alıyor ki, Şiileri bu dünyaya getirmesinler diye.

Bu denli vahşi savaş suçları hakkında, mücrim Nijerya Ordu Şefi Burutay “angajman kurallarına sadık” olduklarını iddia etti. Bu bela adamın zihniyetine göre, savunmasız Nijeryalı kadınları mahrem yerlerinden vurmak ve onları göğüslerinden süngülerle bıçaklamak “angajman kuralları”dır.

Nijerya ordusu tarafından Zaria'da gerçekleştirilen cinayetler sonsuz. Tüm bunları, hayatta kalanların hikâyelerini dünyanın bütün başlıca dillerine tercüme etmek üzere belgeliyoruz. Dünya, Zaria katliamında gerçekte neler olduğunu bilmeli ve hakikati duymalı.

Düşünün, Nijerya ordusu savunmasız Nijeryalıları insanlık dışı bir şekilde katlederken anti Şii sloganı atıyor. Vahşi Zaria katliamını gerçekleştiren bu beyinsiz aptallar Nijerya'da 1000'den fazla Şii Müslüman'ı katletmekle Nijerya'da Şii İslam'ı bitirecek!

Gazetecinin bana sorduğu sorulardan bir tanesi de röportaj yaptığı bazı insanların ileri sürdükleri, Şii Müslüman olmaları için insanların “beynini yıkadığımız” iddialarıydı. “Kimse bizi Şii olmamız için zorlamadı, bu isteyerek yapılacak bir seçim ve Nijerya İslam Hareketi (IMN) İslam düşünce okulları arasında ayrımcılık yapmaz” şeklinde ona cevap verdim. Ve eğer bu bir beyin yıkamaksa, Kuzey Nijerya'da İslami okulların ve camilerin % 70'den fazlası Vahabilerin kontrolünde. Ve Nijeryalı Vahabiler anti Şii yayın dışında bir şey yapmayan bir uydu TV kanalı kurdu. Camilerinde tek yaptıkları şey, Şii ve Hristiyan nefreti pompalamak. Asıl, Vahabiler ellerindeki bütün bu kaynaklarla insanların beynini yıkamış olmuyor mu?

Son olarak, vahşi Zaria katliamının kurbanlarının ölü bedenlerini yakan Nijeryalı yetkililer, yok edemeyeceğiniz tonlarca başka delil var. Nijerya ordusunun işlediği bu adi ve hunharca cinayetlerin tanığı olanlardan yüzlerce geriye kalan var, yaralıları tedavi eden ve ölülerden bazılarını teslim alan doktorlar ve hastane personeli var.

Bu korkunç insanlık dışı infazı yapanlar bir gün adalete hesap verecekler!

Zakzaki'ye Özgürlük!

Allah Zakzaki'yi Korusun!

 

Harun Elbinawi

newsrescue.com

Çeviri: Nigar Gümrükçüoğlu

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar