pic_giant_021815_SM_Alexander-Dugin_0.jpg

Putin'in danışmanı Dugin: Suriye'deki yolumuz İran ve Hizbullah'ın yoludur

Putin'in danışmanı, Rusya'nın seçkin filozofu Aleksandr Dugin, Rusya'nın Suriyedeki varlığı, İran ve Hizbullah ile olan ilişkileri hakkında konuştu.

9 Şubat 2016 Salı
Putin'in danışmanı, Rusya'nın seçkin filozofu Aleksandr Dugin, Tesnim Haber Ajansıyla yaptığı röportajda Rusya'nın Suriye'deki varlığı üzerine şunları söyledi: "Biz iki sorundan ötürü Suriye'deyiz; İlk olarak, bu sorunların en önemlisi Amerika Birleşik Devletleri olduğu gibi bunun yanısıra Amerika'nın bölgede hegomanyasını artırarak bölgedeki gücünü korumak istemesidir. Onlar, Arap Baharını yaparak Arap bölgesini yok etmek istiyorlar ve dolaylı yollarla radikal İslamıcıları destekliyorlar."
 
Dugin, tekfirci gruplarla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Onlar bilinen tekfircilerdir ve bize heryerde saldırıyorlar.  Bu gruplar Suudi Arabistan'ın yardımıyla ortaya çıkmış Müslüman olmayan selefi ve vahabi gruplardır ve ABD'nin karşısında yer alan her çeşit oluşumun, eylemin aleyhinde çalışmaktadırlar. Bu bizim sorunumuzdur, eğer biz Suriye'deki mücadelede olmazsak bu sorunlar Afganistan, Kırgızistan, Asya'nın merkezi vs... sınırlarında da tekrarlanacaktır. Biz şu sonuca ulaştık ki bizim teröristlere cevabımız ve  Suriye'deki yerimiz  İran ve Hizbullah'ın takip ettiği yoldur. Bu benim için aşikardır ki biz ortak düşman ve ortak hedeflere sahibiz ve  bu birliktelik stratejik ve taktikseldir."
 
Dugin, sözlerine şöyle devam etti: "Birlikte irtibatımız olması gerekir ve benim nazarıma göre Suriye olayı bunu bize kanıtlamıştır. Suriye, büyük şeytan ve düşman olan Amerika Birleşik Devletleri'ni tanımamız için bize bir pencere açmıştır."
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar