3181483759.jpg

"İsrail Suriye'de çözüm noktasında, Türkiye ve Suudi Arabistan ile aynı çıkar ve yaklaşıma sahip"

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'i, muhtemel bir savaş halinde nükleer saldırıya eşdeğer bir karşılık vermekle tehdit etti.

17 Şubat 2016 Çarşamba
İNTİZAR - Hakkında kanser olduğu ve tedavi olmak üzere İran'da bulundu iddiasında bulunulan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah yeni bir konuşma gerçekleştirdi. Tasnim Haber Ajansı'nın verdiği habere göre önemli tespitlerde ve değerlendirmelerde bulunan Nasrallah'ın bu konuşmasında öne çıkan noktaları ana başlıklarla birlikte ilginize sunuyoruz...
 
 
İsrail ile Suudi ve Körfez ülkeleri başta olamak üzere kimi Arap medyası aynı dili konuşuyor
 
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın ''Şehit Komutanları Anma Günü'' programında, canlı bağlantı ile dev  ekrandan yaptığı konuşmada; 2005 yılında gerçekleşen  Refik Hariri suikasti, İsrail ile savaş ihtimali, Hizbullahın Suriye'deki savaşta rejim saflarındaki rolü ve bölgesel gelişmelere değindi. Nasrallah, İsrail'in terimleri ile özellikle Suudi ve Körfez devletleri başta olmak üzere kimi Arap medyasının terimlerinin bir olduğuna dikkat çekti.
 
 
Hariri cinayeti ile ilgili gerçekler bütün Lübnanlıları bir araya getirecek
 
Nasrallah, yakın zamanda vefat yıl dönümü anması düzenlenen, ölümünden Hizbullah ve Suriye rejiminin suçlandığı Hariri'den bahsederek, ''Varisleriyle görüş ayrılıkları yaşasak da ölümü için taziyelerimizi sunmak bizim görevimizdir. Umuyorum ki bir gün bu konu tüm Lübnanlıları bir araya getirecektir'' dedi.
 
 
Çökertilen; Türkiye'nin Osmanlı hayali ve Suudi Arabistan'ın Suriye'deki projesi iki rejimi de kin ve nefrete yöneltti
 
Nasrallah Türkiye rejiminin Osmanlı İmparatorluğu kurma planlarının sabote edildiğini, Suudi Arabistan'ın da Suriye'deki projesinin çökertildiğini belirtirken iki rejiminde günümüzde kin ve nefretlerinin kadehlerini içtiklerini ifade etti.
 
 
İsrail bölgede yaşananları Sünni-Şii çatışması olarak yansıtmaya çalışıyor
 
İsrail'in bölgede yaşananları “Sünni-Şii çatışması olarak yansıtmaya çalıştığını” belirten Nasrallah, “İsrail'in edebiyatı ile özellikle Körfez ve Suudi Arabistan olmak üzere Arap basınının edebiyatı birbirine benziyor. İsrail, Suriye'de yaşananları Sünni-Şii çekişmesi olarak yansıtmaya çalışırken kendisini de Sünni dünyasının dostu olarak yansıtmaya çalışıyor” diye konuştu.
 
İsrail daha önce kendisini Hristiyan, Dürzi ve hatta Şii dünyasının yanında gösterirken şimdi de Sünni dünyasının hamisi ve dostu gibi yansıtmaya çalışıyor
 
Nasrallah, İsrail'in kendisini daha önce “Hristiyan, Dürzi ve hatta Şii dünyasının yanında yansıttığını ancak Sünni dünyasının hamisi ve dostu olduğunu ilk kez öne çıkardığını” savundu.
 
İsrail Suriye'de çözüm noktasında Türkiye ve Suudi Arabistan ile aynı çıkar ve yaklaşıma sahip
 
Nasrullah Suriye'de herhangi bir çözümün sabote edilmesinde İsrail'in, Türkiye ve Suudi Arabistan rejimleriyle aynı çıkarlara ve görüşe sahip olduğunun altını çizdi.
 
Bir kaç füze ile İsrail'in stratejik merkezlerine yapılacak bir saldırı nükleer saldırıya eş değer sonuç ortaya çıkarabilir
 
İsrail ile savaş ihtimalinden bahseden Nasrallah, ellerinde İsrail'deki birçok noktayı hedef alabilecek kapasitede füze olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Sizin Beyrut'u, güney mahallelerini yerle bir etmeniz günler alır. Ancak biz birkaç füze ile sizin Hayfa'daki gaz tankerlerinizi vurabiliriz. Yapacağımız saldırılar, nükleer saldırıya eşdeğer olur.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar