10325686_1424771914451227_4573544409234071392_n.jpg

Aşırılık dalgasına binen, sözde Şii kanalları!

Sözde Şii uydu kanallarını merkezi kütüphanede, inceleyen ve eleştiren bir rapor; Din adamı araştırmacı yazar Hüccetül-İslam Mehdi Mesaili: Şii görünümlü kanallar, aşırılık dalgasına binmişlerdir dedi.

6 Mart 2016 Pazar

İNTİZAR - Sözde Şii uydu kanallarını merkezi kütüphanede, inceleyen ve eleştiren bir rapor;

Din adamı araştırmacı yazar Hüccetül-İslam Mehdi Mesaili: "Şii görünümlü kanallar, aşırılık dalgasına binmişlerdir" dedi.

Hünernema'nın naklettiği habere göre: Merkezi kütüphane toplulukları salonunda dördüncüsü düzenlenen Kafe eleştiri programının konusu "Şii görünümlü uydu kanallarının" araştırılması ve eleştirilmesiyle ilgiliydi. Hüccetül-İslam Mehdi Mesaili, burada yaptığı konuşmada bu kanalların kendi fonksiyonlarını bölerek fikri kaynak açısından da başka bir şehirden ve İsfahan'dan ise mali destek aldıklarını söyledi.

Hüccetül-İslam Mehdi Mesaili konuşmasına şöyle devam etti: "İsfahan'da bu kanallara üye olan birçok kişi onlara mali destek sağlıyorlar."

Araştırmacı yazar sözlerine şunları ekledi: "İsfahan'daki ilim medreseleri ve kültür merkezlerinden bazıları faaliyetlerini Şirazi akımının yaklaşımına göre yürütmektedirler. Nitekim dört yolda bulunan Beytul-Abbas Hüseyniyesi İmam Hüseyin ve Şii görünümlü kanalların yaklaşımı doğrultusunda programlar yaptıkları gerekçesiyle mühürlenmiştir."

Hüccetül-İslam Mehdi Şii görünümlü bu kanalların en önemli faaliyetlerinden birinin Şia ve Sünni arasında tefrika çıkarmak olduğuna dikkat çekerek şunları ekledi: "Aşırıcılığın yönetimi Şirazi fırkasının eline geçmiştir."

Din adamı araştırmacı yazar IŞİD akımının Ehli Sünnet arasında bir gecede ortaya çıkmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bu akım yıllarca Ehli Sünnet takipçileri arasında yer almıştır ve bugün ise icraat aşamasına geçmiştir."  

 Hüccetül-İslam Mesaili sözlerine şöyle devam etti: "Şirazi fırkası Şiiler ve Sünniler arasındaki ihtilafları Şii ve Sünni savaşına dönüştürerek kendi çıkarlarına ulaşmayı amaçlıyor. Ve nitekim yüce rehber Ayetullah Hamanei'nin buyurduğu gibi bu sözde Şii kanalları Şia'yı Şia'yla savaştırmak istiyorlar."

Hüccetül-İslam Mesaili sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar Seyyid Hasan Nasrallah'ı bir numaralı düşmanları biliyorlar ve sözde Şii kanallarının birinde İran İslam Cumhuriyeti'ndeki Şiilerin Vahhabilerden daha tehlikeli olduklarını söylüyorlar."

Bu oturumun devamında medya araştırmacısı ve iletişim uzmanı Seyyid Ali Hüseyni'de şunları söyledi: "Seyyid Sadık Şirazi Şii mezhebinin kanla karışık bir mezhep olduğunu göstermek için başa kama vurma merasimlerine katılıyor ve Şiilerle ilgili doğru olmayan bir tabloyu farklı kanallarda insanlara aktarıyor."

Hüseyni, İngiltere'de ikamet eden Fedek kanalı müdürünün adını da zikrederek bu kanalların icra ettikleri programlarla gerçek İslam'ı soru işareti altında bıraktıklarını kaydetti.

 

Çev: Gülden Koşaca

 

-----------------------------------------------------------

DİPNOT

Bu oturumun başında Şirazi fırkası taraftarlarının sözde Şii kanallarındaki farklı konuşma klipleri Arapça ve Farsça olarak yayınlandı. Bu kliplerde gerçek Şia'yı Deccal ve yanlış ve çirkin lakaplarla adlandırdılar. Bu kanalların müdürlerinin konuşmaları ise salondakileri hayrete düşürdü. Bu oturumun sonunda uzmanlar salondaki izleyicilerin sorularını yanıtladılar. Salonda hazır bulunan öğrencilerden birisi eleştiri toplantısında muhalif tarafında hazır bulunması gerekir diyerek, Hüccetül-İslam Mesaili'ye şu soruları yöneltti: Siz bu konuyla ilgili olarak neden bazı ilim medreselerindeki uygulamaları zan altında bıraktınız? Ve Siz Ayetullah Şirazi'nin merciliğini kabul ediyor musunuz yoksa kabul etmiyor musunuz?

Hüccetül-İslam Mesaili ise bu sorulara ikna edici bir cevap vererek genci memnun etmiştir.

Oturumun bitmesinin ardından ise salondakiler Hüccetül-İslam ve Seyyid Ali Hüseyniy'e özel sorularını yöneltmişlerdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar