sistani.png

Ayetullah Sistani'den Sadık Şirazi hakkında dikkat çekici açıklamalar

Dr. Vahid görüşmede, Ayetullah Sistani’ye “Bazı âlimlerin ismini zikrederek, bu âlimlerin kendilerine şikâyette bulunduğunu; ‘Neden onun (Sadık Şirazi’nin) ismini taklit mercii olarak tanıtıyorsunuz?’ diye söylediğini ve Ayetullah Sistani’nin ise bu konuda şöyle buyurduğunu nakletti: “Onun merciyete giriş hakkı dahi yoktur.”

15 Haziran 2016 Çarşamba

İNTİZAR - qademon.ir sitesindeki habere göre, İranlı Araştırmacı Yazar Dr. Vahid Yamin Pour, İran'da yayın yapan İctimai tv kanalında şöyle dedi:

“Cumartesi günü Ayetullah Sistani'yi ziyaret ettim. Sohbetimiz aşırılık üzerineydi. Sorumuz ise ‘Sadık Şirazi'nin' dünyada yayın yapan kanalları üzerineydi. Ayetullah Sistani şöyle buyurdu: ‘Ben onun bazı sohbetlerini dinledim, insanlara anlattığı şeyler akla uygun değildir.'”

Dr. Vahid görüşmede, Ayetullah Sistani'ye “Bazı âlimlerin ismini zikrederek, bu âlimlerin kendilerine şikâyette bulunduğunu; ‘Neden onun (Sadık Şirazi'nin) ismini taklit mercii olarak tanıtıyorsunuz?' diye söylediğini ve Ayetullah Sistani'nin ise bu konuda şöyle buyurduğunu nakletti: “Onun merciyete giriş hakkı dahi yoktur.”

Daha sonra Ayetullah Sistani “Bazı talebelerimiz onun (Sadık Şirazi'nin) Necef'teki müessesesinden maaş (Şehriye) alıyordu. Ancak uzun müddettir almıyorlar. Hatta onun kardeşine de söyledik. Biz bu gidişattan rahatsızlık duyuyoruz. Bazı İnkılab düşmanları bu fırsatı münasip görüp onun arkasında toplandılar. Bazı gruplar onun tarafına doğru geçtiler ve bu iş çözülmez hale geldi” dedi.

Sözlerine şöyle devam etti:

Hz. İmam Hüseyin (a.s)'ı açık artırmaya koydular! Biz minbere çıkan talebelerimize hep söylemekteyiz. Minberlerinizde rüya, keramet vb. yerine ilim ve eğitim seviyesini yükseltecek aydınlatıcı konular anlatın ki, insanların bilgisi çoğalsın. Bizler onların ilim ve bilgi ile karşılarında durmalıyız. Diğer taraftan da bazı insanlar o şahsın resimlerini yırtıp atıyorlar. Bu da doğru bir iş değildir. Böylelikle Şia'nın enerjisi, kuvveti ve yüceliği heder edilmiş oluyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar