13950812001199_PhotoJ.jpg
  • Anasayfa» 
  • Güncel Haberler»
  •  “İsrail odaklı Büyük Ortadoğu” planı yapanlar Suriye, Irak, Lübnan, Yemen ve Kuzey Afrıka'da çaresiz kaldılar

“İsrail odaklı Büyük Ortadoğu” planı yapanlar Suriye, Irak, Lübnan, Yemen ve Kuzey Afrıka'da çaresiz kaldılar

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah'il Uzma Seyyid Ali Hamanei: "Bir zaman onlar “İsrail odaklı Büyük Ortadoğu” kurmak peşindeydiler, ama şimdi Suriye’de, Irak’ta, Lübnan’da, Yemen’de ve Afrika’nın kuzeyinde çaresiz bir haldedirler"

3 Kasım 2016 Perşembe

İNTİZAR - İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah'il Uzma Seyyid Ali Hamanei Parstoday, Tesnim Haber Ajansı ve MHA'da yer alan haberlere göre; 3. Kasım 1979 tarihinde İranlı inkılapçı gençlerin fitne yuvası Amerikan elçiliğini basması ile gelişen olayların yıl dönümü sebebiyle binlerce genci kabulünde önemli değerlendirmelerde bulundu.  

Bu gün 13 Aban Amerika'nın Tahran'daki sözde elçisi ve özde casusluk yuvası İmam Humeyni'nin çizgisinde hareket eden Müslüman öğrenciler tarafından ele geçirildi.

Bu münasebetle İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamenei dün binlerce liseli ve üniversite öğrencisini kabul etti. İslam İnkılâbı'nın zaferinden hemen sonra Amerika elçiliği casusluk ve fitne merkezi olarak faaliyetlerini sürdürdü. Etnik ve ayrılıkçı terör örgütlerini organize etti. Bu nedenle Müslüman öğrenciler 3 Kasın 1979 tarihinde bu casusluk ve fitne yuvasını ele geçirdiler. İmam Humeyni söz konusu Müslüman öğrencilerin bu haklı eylemini ikinci büyük bir inkılâp olarak kutladı. İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamenei, İmam Humeyni'nin bu veciz sözlerini hatırlatarak Amerika'nın İslam İnkılâbı öncesi ve sonrasında İran Milletine karşı fitneci ve düşmanca politikalarını sürdürdüğünü, bu komploları etkisiz hale getirmek için devrimci gençliğin Amerika elçiliğini ele geçirdiğini söyledi. Müslüman öğrenciler Amerika elçiliğinde çok sayıda casusluk malzemesi ve belgelerini ele geçirdi. Bu belgeler Amerika'nın İran merkezli bölgede büyük bir casusluk şebekesi kurduğunu, İran halkıyla birlikte bölge milletlerine karşı büyük bir komplo düzenleyip düşmanlık beslediğini gözler önüne serdi.

ABD'nin İran Büyükelçiliği'nden ele geçirilen belgelerin 70 cilt kitap haline geldiğini belirten İnkılâp Rehberi, söz konunu kitapların okullar ve üniversitelerin ders programlarında yer almadığı yönünde eleştirilerde bulundu.

İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamenei Amerika elçiliğinin Müslüman öğrencilerce ele geçirilmesinin meşru müdafaa ve zorba sömürgeci büyük bir devletin fitne ve düşmanlıklarına karşı doğal bir tepki olduğunu, çünkü Amerika'nın İran'ın doğal zenginliklerini sömürüp yağmaladığını, İslam İnkılâbı'nın zaferiyle bu sömürü ve sömürgeciliğe son verildiğini söyledi. Ayetullah Hamenei ayrıca, Amerika'nın daima ahde vefasızlık yaptığını, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı baskı ve düşmanlık beslediğini, 38 yıldan beri Amerika'nın bu saldırgan ve düşmanca tutumunun devam ettiğini, fırsat bulursa İran halkına en ağır darbeler indirmeye çalışacağını vurguladı.

İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamenei'nin vurguladığı gibi, Amerika öz itibariyle sultacı ve militarist bir devlettir. İslam İnkılâbı öncesi de İran ile diğer bölge ülkeleri ve milletlerine karşı sultacı girişimlerini sürdürdü. Bu zorba ve yayılmacı politikalarını İslam İnkılâbı sonrası da İran'a karşı uygulamaya çalıştı. Eğer İslam İnkılâbı'nın zaferinin ilk aylarında İmam Humeyni Amerika'nın saldırgan girişimlerini ifşa etmeseydi ve direnmeseydi, kapı dışarı edilen bu azılı düşman pencereden tekrar sızacaktı.

Ayetullah Hamenei, İmam Humeyni'nin Amerika karşısında olan direnişini, kişisel bir düşünce ve düşmanlık değil derin mantığa dayalı bir siyaset olduğuna vurgu yaparak, istikbarcı Amerika devletinin özü ve siyaseti emperyalist siyasetler ve sömürgeciliğe dayalıdır. Onlar yıllardır bu siyaseti Batı Asya'da ve İran'da sürdürmüşlerdir.

Ayetullah Hamenei ayrıca, İmam Humeyni'nin ilahi ve insani değerler uğruna Amerika'ya karşı direndiğini, Amerika'nın insani değerlere tamamen yabancı olduğunu, herkesin var gücüyle Amerika'ya karşı haykırması gerektiğini, çünkü insanı değerleri hiçe sayan Amerika devleti ve siyasi düzenine ölüm sloganını hak ettiğini vurguladığını sözlerine ekledi.

Amerika günümüzde de emperyalist ve sultacı girişimlerini sürdürmektedir. Bu nedenle İran İslam Cumhuriyeti Amerika'ya güvenmemektedir. Nitekim İran İslam cumhuriyeti ile 5+1 gurubu arasında imzalanan barışçı nükleer anlaşmanın imzacılarından biri olan Amerika, bu anlaşmayla ilgili yükümlülüklerini göz ardı edip, ahde vefasızlığını zirveye ulaştırmıştır. İslam İnkılâbı Rehberi,

 

Kendisi krizde olan Amerika şimdi bizim krizlerimizi mi çözecek?

Ayetullah Hamenei Ülkenin sorunlarını çözecek şeyi; “İnkılâpçı düşünce ve ruh, Allaha inanmak, ülke içine güvenmek, çalışmakta cesaretli olmak, basiret sahibi olmak, İmamın tavsiyelerini hayata geçirmek, geleceğe ümitle bakmak ve düşmandan korkmamaktır.” olarak açıkladı.

Ayetullah Hamenei, Amerika'nın, İran halkı ve İslam İnkılâbı'na karşı ilk günden düşmancasına tavır gösterdiğini vurgulayarak onlar 8 yıllık savaşta Saddam'dan taraf oldular ve savaştan sonra bu güne kadarda bize ambargolar uyguladılar şimdi de kendi itiraflarına göre nükleer anlaşmanın maddelerine rağmen, anlaşmadan sonra İran'a yine ambargo uyguladılar.

İslam İnkılâbı Rehberi, ülkede sorunların çözülmesi için Amerika ile müzakere yapılması gerektiğine inanan bazı düşünceleri çok tehlikeli olarak değerlendirip, şöyle devam etti: Bir an dahi İran halkına karşı düşmanlıktan vazgeçmeyen devlet şimdi bu halkın sorunlarını mı çözecek? Nükleer anlaşmada olan sadakatsizlik, Amerika'nın gerçek yüzünü gösterdi. Ve şimdi Amerika'nın verdiği sözlere riayet etmeyen bir devlet olduğunu söyleyen sadece ben değilim hatta bu anlaşmayı yapan ülke yetkilileri de bunu açıklıyor. Bu Amerika'nın gerçekliğidir. Şimdi buna rağmen biz Amerika ile Suriye, Hizbullah, Irak, Afganistan, Yemen ve hatta ülkenin iç konuları konusunda müzakere ve anlaşma mı yapalım? Amerika'nın büyük hedefi İran'ın kalkınma ve ilerlemesini durdurmaktır şimdi bu devletle ile ülkenin ekonomik sorunlarını çözmek için müzakere mi yapalım?

Amerika ile müzakere bizim sorunlarımızı çözemez. Zira ilk olarak Amerikalılar yalancı ve hilekârdırlar ve arkadan hançer vururlar. İkinci olarak da kendileri kriz içindeler. Bir zaman onlar “İsrail odaklı Büyük Ortadoğu” kurmak peşindeydiler, ama şimdi Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da, Yemen'de ve Afrika'nın kuzeyinde çaresiz bir haldedirler bu kriz değil midir?

 

ABD'nin insani değerlerle hiçbir ilgisi yok

Kamuoyuna iki yanlış düşüncenin aşılanması için bazılarının tehlikeli girişimlerde bulunduğunu kaydeden İnkılâp Rehberi Ayetullah Hamanei, bu iki yanlış düşünceyi şöyle açıkladı:

1. İmam Humeyni'nin “Amerika karşısında istediğiniz kadar sesinizi yükseltiniz” sözünün bağnazlık ve inattan kaynaklandığı düşünmek.

2. Ülkedeki sorunların çözüm yolunun Amerika ile müzakereye bağlı olduğuna inanmak.

Söz konusu düşüncelerin Amerika ve kuklaları tarafından topluma aşılandığını belirten Ayetullah Hamanei, “İmam Humeyni'nin (r.a) Amerika'ya karşı duruşu bağnazlık, inat ve gururdanmış gibi propagandalar İmam'ın Amerika'ya karşı mantıksız bir tavır sergilediğini ileri sürmek amacıyladır. Oysaki İslami düzen ve İran halkının Amerika'ya karşı duruşu tamamen mantıksal delillerden kaynaklanır” beyanında bulundu.

İmam Humeyni (r.a)'nin Amerika'ya karşı sergilediği duruşun nedenlerinden birinin de insani değerlerin savunulması olduğunu açıklayan İslam İnkılâbı Rehberi, “Amerika devleti insani değerlerle çok mesafelidir. İmam'ın (r.a) “Amerika karşısında istediğiniz kadar sesinizi yükseltiniz” cümlesi de “Kahrolsun insani değerle hiçbir ilgisi olmayan devlet ve düzenler” anlamına gelmektedir” değerlendirmesini yaptı.

ABD'de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Ayetullah Hamanei, “Bu iki aday son günlerde Amerika ile ilgili bazı hakikatler ve faciaları dile getiriyorlar. Hâlbuki bundan önce bazıları dediklerimize inanmıyor ya da inanmak istemiyorlardı. İki adayın münazaralardaki sözleri ABD'de insani değerlerin yok oluşunu gösterir” diye konuştu.

Ayetullah Hamenei sözlerinin sonunda; “ülkenin geleceği sadece inkılâbi ruha sahip olan gençlere inanarak ve onlara dayanarak sağlanacaktır” diyerek gençlere inkılâbi ruha sahip olmayı öğütledi.

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar