53140_376.jpg

Dünya zalimlerinin esas meselesi İslamdır ve bunu tüm Müslümanlar fark etmelidir

"İslam adına terör örgütlerinin oluşturulması ve başta Irak, Suriye, Bahreyn ve Yemen olmak üzere İslam ülkeleri içerisine fitne tohumları ekilmesi zalim Amerika ve habis Siyonist İsrail rejiminin İslama karşı komplolarıdır. Dünya zalimleri diğer ülkelere oranla İran İslam Cumhuriyetine karşı daha fazla düşmanlar fakat onların esas meselesi İslam’dır ve bunu tüm Müslümanlar algılamalılar’’

26 Nisan 2017 Çarşamba
İNTİZAR - İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'nin Hz Muhammed Mustafa'nın peygamberlik ile vazifelendirilmesi günü münasebeti ile ülke yetkilileri, İslam ülkeleri Tahran'daki elçileri ve halk kitlelerinden kalabalık gruplarla bir görüşme gerçekleştirdi. 
 
İslam İnkılabı Lideri'nin Bürosu resmi internet sitesi leader.ir'de yer alan habere göre Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bu görüşmede, Bi'set'in beşeri toplumlar için nurlu, ebedi ve sürekli değişiklik oluşturucu bir program gibi niteleyip, dünya zorbaları ve düşmanlar karşısında İslam talimlerinden kaynaklanmış direnme zaruretini hatırlatarak, “halk önümüzdeki seçimlere katılımla, İslam ve İran düşmanlarını umutsuzluğa düşürecektir. Özellikle adayların ülkenin ilerlemesi ve kalkınması ayrıca ülke içindeki düğümlerin açılması için bakışlarının sınırların ötesine olmayacağına dair halka söz vermeleri gerekmektedir” dedi.
 
 
Bi'set: Adalet ve insafa dayalı bir hukümete davet ve zulme karşı durmakla tüm dönemlere ve tüm toplumlara uygulanabilirlik
 
Mübarek Bi'set bayramını İran halkına ve tüm dünya Müslümanlarına kutlayan İslam İnkılâbı rehberi Ayetullah Hamanei, “İslam Peygamberinin bi'setinin karanlık, cehalet, zulüm ve gururun sardığı bir dünyada gerçekleştiğini ve İslam peygamberinin adalet ve insafa dayalı bir hükümete davetle ve zulme karşı durmakla Bi'set programının tüm dönemler ve tüm insanlık toplumlarında uygulanabilirliğini gösterdiğini ve en büyük beşeri medeniyetinin alt yapısını oluşturacak nitelikte olduğunu söyledi.
 
 
Amerika ile diğer Batılı devletlerin ve Siyonist İsrail'in İslam Cumhuriyeti ile düşmanlığının sebebi İslamdır
 
İnsanlık topluluğunun günümüzde Bi'seti tam olarak algılamak ve özümsemesi gereğini vurgulayan Ayetullah Hamanei, İslam Cumhuriyetinin oluşması ve Peygamber yönetiminden bir parçalarının bu yönetim şeklinde belirlemesi sonrası insanlık topluluklarının düşmanlarının bu hareketin kökeni olan İslam ile düşmanlıklarının arttığını söyledi.
 
İslam inkılâbı Rehberi, “beşeri toplumların rüşt ve gelişmesinde İslam dininin üstün kabiliyeti”, “maddi ve manevi uygarlıkları eş zamanlı olarak şekillendirme ve oluşturma kabiliyeti”, ayrıca “zulüm ve haksızlık karşısında İslam'ın gücünün müstekbirlerin İslam dinine karşı düşmanlıkta bulunmasının başlıca sebebi olduğunu belirterek, ‘'İslam adına terör örgütlerinin oluşturulması ve başta Irak, Suriye, Bahreyn ve Yemen olmak üzere İslam ülkeleri içerisine fitne tohumları ekilmesi zalim Amerika ve habis Siyonist İsrail rejiminin İslam'a karşı komplolarıdır. Dünya zalimleri diğer ülkelere oranla İran İslam Cumhuriyetine karşı daha fazla düşmanlar fakat onların esas meselesi İslam'dır ve bunu tüm Müslümanlar algılamalılar'' ifadesini kullandı.
 
 
Amerika'nın bir İslam ülkesine karşı diğer bir İslam ülkesi ile birlikte hareket etmesi İslam Dünyasının birliğini engellemek içindir
 
Müstekbirlerin İslam'a karşı olan düşmanlığını idrak edip, İslam Dünyasına anlatmanın Müslüman ülke yöneticilerinin görevi olduğunu hatırlatan Ayetullah Hamanei, ‘'İslam devletleri ABD'nin bir İslam ülkesi ile birlikte hareket ederek diğer bir İslam ülkesine karşı düşmanlıkta bulunmasının hedefinin İslam Dünyasının birliğini engellemek ve Müslümanların, İslam Dünyasının ortak menfaatlerini algılamaları önünde engel oluşturmak olduğunu bilmeliler‘' dedi.
 
 
Yağmanın devamı için İslam Cumhuriyetini veya İran'ı veya Şiiliği düşman olarak görtermeye çalışıyorlar
 
Amerikalıların bölgedeki tefrika çıkarıcı siyasetlerinin başarılı olmasından dolayı teessüflerini ve üzüntülerini dile getiren İslam İnkılâbı Rehberi, “yağmacıların eli bazı bölge ülkelerinin cebindedir, bunun sürdürmek için de İslam Cumhuriyeti veya İran'ı ve Şiiliği onlara düşman olarak göstermeye çalışmaktalar. Fakat şunu idrak etmemiz gerekir ki birlik içinde olmak ve zorbalar karşısında durmak İslam dünyasının ilerleme yoludur” dedi.
 
 
İslam Peygamberinin bi'setinden kaynaklanan direnişe sahip hiç bir ülkeye düşmanlar saldıramaz, hiç bir halt edemez
 
Ayetullah Hamanei, İran millerinin zorbalıklar karşısında durma azminin sarsılmaz ve kati olduğunu belirterek, tüm halkın, gençlerin, mümin ve inkılâpçı halkın müstekbirler karşısında durduklarını ve İslam peygamberinin bi'setinden kaynaklanan bu direnişe sahip olan her ülkeye karşı ise düşmanların hiçbir saldırıda bulunamayacaklarını ve her hangi bir halt işleyemeyeceklerini söyledi.
 
 
İmanla, birlik içerisinde sahnede olan halk, İslam Cumhuriyetinin direniş ve cesaretinin sebebidir
 
Halkın, “İman, Birlik ve sahnede oluşunun” İslam Cumhuriyetinin direniş ve cesaretinin sebebi olduğunu ve bunun için de önümüzdeki seçimlere katılmanın halkın sahnedeki coşkulu varlığının önemli bir tecellisi olduğunu belirten Ayetullah Hamanei seçimlerin muhtelif boyutlarına temasla, “'Seçimlere katılmak halkın görevidir ve seçimler onların şan, hak ve gücünün tecelli ettiği yerdir. Bunun yanında halkın bir bütün duruşu düşmanın cesaretini kıracak ve hareket ve saldırganlık kabiliyetini ondan alacak kabiliyettedir'' dedi.
 
 
Amerikalılar İran'a saldırmanın kendi zararlarına olacağını bilmelidir
 
ABD'nin eski ve yeni yöneticilerinin İran milleti ile düşmanlıkta hepsinin ortak tehditler ve politikaları olduğunu ifade eden İslam İnkılâbı Rehberi, "Amerikalılar İran'a darbe indirmek için her zaman ellerinden gelen her şeyi yaptılar fakat herkes İran'a saldırının kendi zararlarına olacağını bilmelidir. Zira İran halkının bu saldırı karşısındaki tepkisi çok sert olacaktır'' dedi.
 
 
"İman, birlik, meydanlarda olmak, içerideki potansiyeli kullanıp akıllıca planlamalarla içeriden olabildiğince güçlenmek"
 
İran halkının geleceğinin Allah'ın inayetleri, milletin iman ve dayanması ile geçmişten daha iyi olacağını ifade eden Ayetullah Hamanei, “İman, birlik, direniş ve meydanlarda olmayı koruyarak içerideki potansiyelleri kullanarak ve akıllıca planlamalarla nizamı içten öyle güçlendirmeliyiz ki düşman yapacağı düşmanlıklardan soğusun ve bundan vazgeçsin'' dedi.
 
 
Hiçbir Cumhurbaşkanı adayı gözlerini sınırların ötesine dikmesin
 
Ayetullah Hamanei sözlerinin sonunda Cumhurbaşkanı adaylarına hitaben,”Halka tek bir vaat verin. Ülkenin ilerlemesi, ekonominin gelişmesi ve sorunların çözümü için sınırların dışına bakmayıp, halkın kendi yeteneklerine ve ülke kapasitesinden yararlanma sözü veriniz'' dedi.
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar