57090_955.jpg

Günümüzün Firavunu, Amerika, İsrail ve onların izinden gidenlerdir

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei İslam Peygamberi ve İmam Cafer Sadık’ın veladet yıl dönümünde, İslam ülkeleri büyükelçilerini ve vahdet konferansının konuklarını kabulünde, günümüz Firavunlarının İslam ümmeti arasında ihtilaf ve savaş çıkarma çabalarına işaret ederek, Amerika, Siyonist İsrail rejimi, gericiler ve bu güçlere bağımlı olanları günümüz dünyasının Firavunları olarak tanımladı.

7 Aralık 2017 Perşembe
Hz. Peygamber Efendimiz (s.a) ile Hz. İmam Sadık'ın (a.s) kutlu doğum günleri dolayısıyla İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, ülke erkleri başkanları, bazı üst düzey yetkililer ve İslam ülkelerinin Tahran büyük elçilerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, İslam ümmetinin iç, bölgesel ve dünya sorunlarından kurtulmasının tek çıkış yolunun Hz. Muhammed (s.a.a.v.)'in talim ve şeraitine uymak olduğunu belirterek, İslam dünyasının, onur ve kudret istemesi durumunda vahdet ve direnişi kendi programının başına alması gerektiğini söyledi.
 
Bu mübarek veladet bayramını İran halkına, İslam ümmetine ve dünyanın tüm özgürlükçü insanlarına tebrikte bulunan İslam İnkılabı Rehberi, yüce İslam peygamberi (s.a.a.v.)'in Allah Taala'nın tüm insanlığa rahmeti olduğunu, ona itaat etmenin tüm halkları güçlülerin zulüm ve istikbarından, sınıfsal ihtilaf, zalimce seçkincilik ve öteki ızdırap ve esaretlerden kurtardığını söyledi.
 
 
Zaferin yegane şartı direniştir
 
Allah Taala'nın, peygamberler ve onların mensuplarına zaferin yegane şartının direniş ve mukavemet olduğunu vurguladığını hatırlatan Ayetullah Hamanei, bugün de yüce İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.a.v.)'ın yolunda istikamet ve mukavemetin dünyanın zorbacı güçlerinin komplolarını akamete uğratabileceğini söyledi.
 
İslam İnkılabı Rehberi, Amerika, Siyonist İsrail rejimi, gericiler ve güçlere bağımlı olanların günümüz dünyasının Firavunları olduklarını ve İslam ümmeti içerisinde ihtilaf ve savaş çıkarmak için sürekli bir çaba içinde olduklarını belirterek, Amerikalı siyaset adamlarından bazılarının bilerek veya bilmeyerek, Siyonist İsrail rejiminin bir güven kuşağı içinde yer alabilmesi ve İslam dünyasının yaralı vücudunun ise ilerlemesinin engellenebilmesi için Batı Asya bölgesinde savaş ve çatışma çıkarmak gerektiğini söyledi.
 
İslam İnkılabı Rehberi sözlerini şöyle sürdürdü: Amerikan politikacıların kendisi bile Siyonist Rejim'in güvenliğini korumak için bölgede savaş oluşturmaları gerektiğini açıkladılar. Ancak günümüzde bazı ülke yöneticileri ABD'nin her isteğini yapmaya çalışıyor; ABD'nin tüm isteklerini İslam'a karşı yerine getiriyorlar.
 
 
Zalimlerle birlikte hareket etmenin neticesi yok olmaktır
 
Ayetullah Hamanei, bir takım bölge yöneticilerinin Amerika'nın taleplerine itaat etmelerinden üzüntüsünü dile getirerek, “İran İslam cumhuriyeti, Müslüman ülkeler ile ihtilafa girme konusunda hiç bir niyeti yoktur, ülke içinde vahdet ve kardeşliği egemen kıldığı gibi İslam dünyasında da vahdet ve birliğe inanmakta ve takip etmektedir. Bölgedeki Amerikan izinden gidenlere kullandığımız dil öğüt dilidir ve bazı cahillere cevap verme gibi bir niyetimiz yok. Fakat onlara nasihatimiz, dünya zalimlerine hizmet bizzat onların kendi zararlarına tamamlanacak ve Kur'anı Kerim'in buyurduğu gibi zalimlerle birlikte hareket etmek yok olmaktan başka bir sonuç vermeyecek” dedi.
 
 
Ahmak düşman mezhep savaşı çıkarmayı başaramamıştır
 
Tekfiri grupları oluşturmaktan düşmanların asıl amaçlarının Şii-Sünni savaşı çıkarmak olduğunu belirten Ayetullah Hamanei, “Allah, düşmanlarımızı ahmak yaratmıştır ve bu da İslam düşmanlarının hedefi olan mezhep savaşı çıkarma meselesinin tahakkuk bulmamasına sebep olmuştur ve inşallah gelecekte de tahakkuk bulmayacak” dedi.
 
 
Vahşi tekfircilerin karşısında zaferin sırrı direniştir
 
Ayetullah Hamanei, vahşi tekfirilerin karşısında zaferin sırrının direniş olduğunu hatırlatarak, onlara karşı mücadelenin zulüm ve İslam'ın tahrif edilmesine karşı mücadele olduğunu, şimdi de onların izinden gidenlerin nerede olurlarsa olsunlar Amerika ve siyonizmin piyonları olduklarını belirtti. İnkılap Rehberi, şu şekilde konuştu: Bizim onlara karşı durmamız zulüm ve sapma girişimiyle mücadele etmemizden kaynaklanıyordu ve günümüzde de onların halefleri her nerede olsalar ABD ile Siyonizm'e hizmet ettiklerinden dolayı karşılarında durmayı sürdüreceğiz.
 
 
Direniş İslam dünyasının dertlerinin ilacıdır
 
Siyonizm ve İslam'ın öteki düşmanları karşısında direniş ve mukavemetin İslam dünyasının dertlerinin ilacı olduğunu, kudret ve izzete ulaşmanın yolu olduğunu belirten İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Filistin meselesinin bugün İslam ümmetinin karşı karşıya bulunduğu meselelerin en başında geldiğini ve her kesin, Filistin halkının kurtuluşu için mücadele vermek ve gayret göstermekle yükümlü bulunduklarını söyledi.
 
 
Aziz Filistin özgürleşecek ve Filistinliler zafere ulaşacak
 
Ayetullah Hamanei bu görüşmede ABD başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti olarak resmiyete tanımak istemesine temasla, "Düşmanın, Kudüs'ü işgal altındaki Filistin'in başkenti olarak ilan etmesine dair ileri sürdüğü iddiaları, güçsüz kalmalarından kaynaklanıyor. Ancak onlar Filistin konusunda planlarını ilerleteme konusunda gayet acizler. İslam dünyası hiç kuşkusuz bu komplo karşısında duracak ve Siyonistler çok büyük darbe alacaktır. Aziz Filistin özgür bırakılacak ve Filistin milleti zafere ulaşacak" dedi.
 
 
İran milletinin son 40 yılda zorlu dönemeçlerden geçmek için cesaret, basiret ve direnişini takdir eden Ayetullah Hamanei, “İslam Cumhuriyetinin tüm dünyadaki dostları ve İran düşmanları, önümüzdeki sorunların geçmiş 40 yıldaki sorunlardan çok daha az olacağını bilmeliler ve İran milleti daha güçlü bir şekilde tüm sorunları üstesinden gelip, İslam'ın bayrağını daha yüksek zirvelerde dalgalandıracaktır'' dedi.
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar