yemen-latuf.png

Ensarullah: Suud, Yemen'de devam eden savaş ve kuşatma için ağır bedel ödeyecek

Yemen’in savunucusu Husi Ensarullah hareketi, Suudi liderliğindeki koalisyonun savaşı ve eş zamanlı olarak fakirleşen ülkeye uyguladığı kuşatmayı sürdürmesinin çok pahalıya mal olacağını söylüyor. Bu arada, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan El Suud, Al Arabiya TV kanalına yakın zamanda verdiği bir röportajda, ülkesinin Yemen konusunda siyasi bir çözüme ulaşmaya hazır olduğunu iddia etti.

24 Ocak 2021 Pazar
İNTİZAR - Yemen'in savunucusu Husi Ensarullah hareketi, Suudi liderliğindeki koalisyonun savaşı ve eş zamanlı olarak fakirleşen ülkeye uyguladığı kuşatmayı sürdürmesinin çok pahalıya mal olacağını söylüyor.
 
Husi sözcüsü Muhammed Abdul-Selam Cumartesi günü Twitter'da şu ifadeleri kullanı:
“Yemen'e istila etmek suçtur. Ülke kuşatması da öyle. Ve bu ikisinin devamı çifte suç anlamına gelir "
Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin müzakere heyetine de başkanlık eden yetkili, "Suç koalisyonunun suçlarını durdurmak için acele etmemiş olması da bunun ağır bedellerini artıracaktır." diye de ekledi.
 
Suudi Arabistan ve bazı müttefikleri, eski Riyad yanlısı hükümeti yeniden iktidara getirmek için Mart 2015'te Yemen'e karşı bir askeri saldırı kampanyası başlattı.
 
İki ay içinde art arda yedinci yılına girecek olan saldırganlığa, Arap dünyasının zaten en fakir ülkesinin topyekun bir kuşatma da eşlik etti.
 
Birleşik Vahşet on binlerce Yemenliyi öldürdü, milyonlarca insanı yerinden etti ve Yemen'i dünyanın en kötü insani krizinin sahnesine çevirdi.
 
Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan El Suud, Al Arabiya TV kanalına yakın zamanda verdiği bir röportajda, ülkesinin Yemen konusunda siyasi bir çözüme ulaşmaya hazır olduğunu iddia etti.
 
Ancak bakan, "Husiler Yemen'in en önemli çıkarının olduğuna karar verirlerse çözüme ulaşmayı kolaylaştıracak" diyerek topu Ensarullah'ın sahasına attı.
 
Hareket, ağır silahlı koalisyona karşı savaşla mücadele eden ulus savunmasını gerçekleştirmek dışında herhangi bir eylemde bulunmayı reddetti.
 
Washington'daki yeni yönetimle uzlaşmacı bir tavır sergileyen Suudi bakan, "Biden yönetimi, Yemen'deki durumla ilgili ortak hedeflerimiz olduğunu görecek" dedi.
 
20 Ocak'ta görevi devralan ABD Başkanı Joe Biden, kampanyasında, Yemen savaşına ABD desteğine son verilmesi çağrısı da dahil olmak üzere, krallıkla bağları yeniden değerlendirme sözü vermişti.
 
İddia, Biden'in Suudi liderliğindeki askeri makineye silah, lojistik ve siyasi destek sağlayan selefi Donald Trump'ınkinden açık bir şekilde ayrıldığına işaret ediyor.
 
Press Tv
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar