20210213125937.jpg

Devrimin 10. yılı: Bahreynliler El-Halife iktidarına karşı protestoya devam ediyor

Bayreyn'deki devrim sürecinin 10. yılında Bahreynliler, El-Halife iktidarının acımasızlığını protesto etmeye devam ediyorlar. Bahreyn rejim güçleri, yıldönümünün arifesinde, Manama'nın Juffair bölgesi ile Ma'ameer ve Sanabis köyleri de dahil olmak üzere ülke çapında yoğun bir şekilde konuşlandırıldı.

14 Şubat 2021 Pazar
İNTİZAR - El Halife vahşetine karşı halk ayaklanmasının onuncu yıldönümünün arifesinde, Bahreynliler Körfez krallığı boyunca gösteriler düzenlediler ve bu demokrasi yanlısı eylemcilere sert baskılar yapıldı.
 
Cuma gecesi göstericiler, Bahreyn'in en önde gelen din adamı Ayetullah Şeyh İsa Kasım'ın, siyasi muhaliflerin yanı sıra rejim güçleri tarafından öldürülenlerin fotoğraflarını taşıyarak başkent Manama'nın batısındaki sokaklara çıktı.
 
İnsan hakları ihlallerine son verilmesi ve siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundular.
 
Kuzeydeki Ebu Saiba ve Şakura köylerinin farklı yerlerinde, genç göstericilerden oluşan gruplar halk ayaklanmasıyla dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler ve duvarlara grafitiler yazan rejim karşıtı aktivistler gözaltına alındılar.
 
Ayrıca protestocuların ayakları ve geçen arabaların tekerlekleri altında çiğnensin diye, Bahreyn hükümdarı Kral Hamad bin İsa bin Salman El-Halife'nin adını sokaklarda yazdılar.
 
Gençler, başkentin yaklaşık 20 kilometre [12 mil] güneyindeki Eker köyünde de protesto amacıyla lastikleri ateşe verdi.
 
Bahreyn rejim güçleri, yıldönümünün arifesinde, Manama'nın Juffair bölgesi ile Ma'ameer ve Sanabis köyleri de dahil olmak üzere ülke çapında yoğun bir şekilde konuşlandırıldı.
 
AlahedNews
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar