20210605142826.jpg

Yedioth Ahronoth: İsrail ABD'ye Gazze'de ateşkesi sağlaması için yalvardı

Yedioth Ahronoth gazetesinin Cumartesi günü bildirdiğine göre, sanılanın aksine, savaş sırasında ateşkes sağlamaya çalışan taraf 'İsrail' tarafı idi. Rapora göre Tel Aviv, Mısır ve diğer bazı ülkeler üzerinde baskı kurarak "onurlu bir ateşkes" sağlamak için ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle defalarca temasa geçti.

6 Haziran 2021 Pazar
İNTİZAR - İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, Tel Aviv'in ABD'ye kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik 11 günlük askeri saldırı sırasında Filistin direnişinin büyük bir roket saldırısıyla misilleme yapmasına yol açan ateşkese arabuluculuk yapması için yalvardığını yazdı.
 
Yedioth Ahronoth gazetesinin Cumartesi günü bildirdiğine göre, sanılanın aksine, savaş sırasında ateşkes sağlamaya çalışan taraf 'İsrail' tarafı idi.
 
Rapora göre Tel Aviv, Mısır ve diğer bazı ülkeler üzerinde baskı kurarak "onurlu bir ateşkes" sağlamak için ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle defalarca temasa geçti.
 
Biden yönetiminin konuya müdahale etmeye pek ilgi göstermemesi üzerine Tel Aviv, Kahire'ye bir mesaj göndererek bu Kuzey Afrika ülkesini ABD'nin onayıyla müdahale etmeye çağırdığını da ekledi.
 
Tel Aviv, Filistin'in El Aksa Camii'nde ibadet edenlere yönelik şiddetli baskınlara misilleme yapması ve rejimin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Jarrah mahallesindeki bazı Filistinli aileleri zorla evlerinden çıkarma planları üzerine 10 Mayıs'ta Gazze'ye yönelik bombalı saldırı kampanyasını başlatmıştı.
 
Gazze merkezli direniş grupları, 'İsrail' saldırısı karşısında boş durmadı. Öncekinden belirgin şekilde daha güçlü görünen Filistinli savaşçılar, işgalci varlığı devasa roket barajlarıyla gafil avladılar.
 
Direniş hareketlerinin Mısır arabuluculuğunda kabul ettiği 'İsrail'in tek taraflı ateşkes ilan etmesiyle 21 Mayıs'ta sona eren savaş sırasında Hamas ve İslami Cihat işgal altındaki topraklardaki farklı şehirlere 4 bin 300 roket attı.
 
Filistin Direnişi, yeni bir Ayyash-250 roketi kullanarak 190 kilometreden fazla uzaktaki Kızıldeniz limanı Eilat'ı vurdu.
 
Siyonist medya, paniğe kapılıp işgal altındaki bölgelerde en az 13 Siyonist yerleşimcinin öldürüldüğünü ve 357 kişinin de yaralandığını kabul ederek, rejimin çokça duyurulan “Demir Kubbe” füze sisteminin devasa roket ateşi karşısında başarısız olduğunu ileri sürdü.
 
Gazze Sağlık Bakanlığı, 'İsrail' saldırısında 66'sı çocuk ve 39'u kadın olmak üzere 253 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 1948'in de yaralandığını söyledi.
 
***
 
Kuzeyden gelen korku… 
 
"İsrail" varlığı, "kuzeydeki bir sonraki savaşın, geçen ay Gazze Şeridi'nde yaşananlardan onlarca kat daha zor olacağını" göz önünde bulundurarak, Kuzey Cephesi'nde olası bir tırmanışa karşı dehşet içinde kalmaya devam ediyor.
 
Bu bağlamda, "Nesher" yerleşiminin belediye başkanı Roi Levy, işgal altındaki Hayfa kentinde düzenlenen Müteahhitler Konferansı sırasında yaptığı açıklamada, "14 'İsraillinin' ölümüne neden olan 'Duvarın Koruyucuları Operasyonu'ndan birkaç gün sonra, binlerce roket 'bizim topraklarımıza' atıldı ve çoğunlukla yeterli tahkimata sahip olmayanlara isabet etti."
 
Ayrıca, "Kuzeydeki bir sonraki savaşın, bölgemize günde binlerce füze atılmasıyla düzinelerce kat daha zor olacağını" da tahmin ettiğini söyledi.
 
"Haifa Haberleri"ne göre Levy, "Geçen ay Aşkelon, Aşdod ve Yavne'de neler olduğunu anlamayanlar, görünüşe göre başka bir gezegende yaşıyorlar" dedi.
 
"Günlerdir Gazze operasyonunda tanık olduğumuz şey, Lübnan'da Hizbullah tarafından Hayfa'da bir gün içinde olacak" dedi.
 
"Tıpkı bizim gibi kaç tane tahkim edilmemiş ev olduğunu ve kaç kişinin barınaklara erişimi olmadığını biliyorsunuz... Ve bu, İç Cephe ile çalışıyorsak ve barınakları önemsiyorsak hiçbir şeyi değiştirmez, ama bu 'Evinde güvenli odası olmayanlar füze saldırılarından muaf olmayacak' dedi.
 
AladehNews
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar