46050-cats.jpg

Yabancı aşıyı reddeden İran İslam İnkılabı Rehberi aşı olmak için yerli aşıyı bekledi

Marandi, Rehber'in, aşıyı İranlıların geri kalanı için tasarlanan programın dışında almamayı ön koşul olarak belirlediğini kaydetti. İkinci olarak, Ayetullah Hamaney'in sadece İran aşısını talep ettiğini de sözlerine ekledi. Yetkili, "Bu nedenle 80 yaş üstü İranlı vatandaşlara yönelik aşı süreci başladığında, Rehber yabancı aşıyı almayı reddetti ve İran'ın aşısını bekledi" dedi.

24 Haziran 2021 Perşembe

İNTİZAR - İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamane'nin resmi internet sitesinde, Rehber'in önümüzdeki günlerde yerli olarak üretilen CovIran Barekat aşısının ilk dozunu alarak aşısını olacağı bilgisi yer aldı. 

Khamenei.ir, Çarşamba günü, İran İslam Cumhuriyeti Tıp Bilimleri Akademisi başkanı Dr. Alireza Marandi'ye atıfta bulunarak ilgili raporu siteye taşıdı.

“Rehber, İran aşısının kullanımına özel önem veriyor. Bu aşı, genç İranlı bilim adamlarının çabalarının bir sonucudur ve yüksek bir bağışıklama seviyesine sahiptir” dedi.

Yetkili, Ayetullah Hamanei'nin koronavirüs krizinin başlangıcından itibaren aşı olmaya dair herhangi bir itirazda bulunmadığını söyledi.

Ancak Marandi, Rehber'in, aşıyı İranlıların geri kalanı için tasarlanan programın dışında almamayı ön koşul olarak belirlediğini kaydetti. İkinci olarak, Ayetullah Hamanei'nin sadece İran aşısını talep ettiğini de sözlerine ekledi.

Yetkili, "Bu nedenle 80 yaş üstü İranlı vatandaşlara yönelik aşı süreci başladığında, Rehber yabancı aşıyı almayı reddetti ve İran'ın aşısını bekledi" dedi.

Marandi, Ayetullah Hamanei'nin İran aşısının ilk dozunu yaptıracağına işaret ederken, yaş aralığına uyan İranlılar ilk dozlarını ülkenin ithal aşı rezervlerinden zaten almışlardı.

Web sitesi, CovIran Bareket'i üreten bilim adamlarının hepsinin yerli akademik enstitülerde eğitim görmüş kişiler arasında olduğunu ortaya koyarak övdü. Aşı üretiminin, İran'ı Hindistan, Çin, Birleşik Krallık, ABD ve Rusya'dan sonra bu başarıyı elde eden dünya çapında altıncı ülke ve bölgede zafer kazanan ilk Batı Asya ülkesi haline getirdiğini de sözlerine ekledi.

İran aşısı, bu ayın başlarında ülkenin Sağlık Bakanlığı tarafından acil toplu uygulama için onaylandı.

Eş zamanlı olarak, bir hayır kurumu olan İmam Humeyni'nin Emrini İnfaz Genel Merkezi tarafından yürütülen bir projenin parçası olarak tedavi üzerinde çalışan Shafa Pharmed ilaç kompleksi, yüksek düzeyde etkinliğini doğrulayan resmi bir rapor yayınladı.

Örgütün başkanı Muhammed Mokhber, Ayetullah Hamanei'ye bir mektup yazarak, bu anıtsal başarı vesilesiyle Rehber'i tebrik etti.

Mokhber zaferi ilahi lütufa, Rehber'in desteğine ve ülkenin gençleri ile araştırmacılarının gayretine bağladı.

Bakan, aşının şimdiye kadar Genel Merkez tarafından yürütülen altı aşı üretim platformu arasında Bakanlığın iznini alan tek aşı olduğunu kaydetti. Kuruluş, sırasıyla DNA, mRNA, rekombinant protein, kızamık rekombine virüsü ve kök hücrelere dayanan diğer aşıların hayvan denemelerini tamamladı.

Mokhber, DNA bazlı aşının seri üretim hattının hazır olduğunu, diğer türler için de benzer üretim araçlarının oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti.

Press TV

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar