15c07471-f709-4ab4-a066-42d513b46965.jpg

Haniye ve Nasrallah, İsrail'e karşı 'nihai zafer' elde etmenin yollarını tartıştı

Filistin Hamas direniş hareketinin Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 29 Haziran 2021'de Lübnan'da Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile bir araya geldi. Filistin ve Lübnan direniş hareketlerinin üst düzey liderleri, Filistin'in İsrail'e karşı elde ettiği en son askeri kazanımlar ve işgalci rejime karşı “nihai zafere” ulaşmanın yolları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

29 Haziran 2021 Salı

İNTİZAR - Lübnan'ın el-Manar televizyon kanalının internet sitesinde yer alan habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye bir heyet eşliğinde Salı günü Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile "bölgedeki düşman İsrail'e karşı direniş [seferberlik] ile ilgili son gelişmeler" konulu görüşmelerde bulundu.

Hizbullah Medya İlişkileri Ofisi'nden yapılan açıklamada, görüşmede iki tarafın Kudüs'ün Kılıcı Operasyonu'nun detayları ve sonuçları hakkında görüştükleri belirtildi.

İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde üslenen Filistinli direniş grupları, İsrail rejiminin önceki ültimatomlarına kulak asmadan ve işgal altındaki topraklardaki yurttaşlarına ve kutsallarına saldırmaya devam etmesinden günler sonra, 11 Mayıs'ta operasyonu başlattı.

Operasyon sırasında İsrail işgali altındaki bölgelere 4 binden fazla roket atıldı, 11 İsrailli öldü ve işgalci rejimin çeşitli yapı ve tesislerine milyonlarca dolar zarar verdi.

Roketler tüm topraklar boyunca uçtu, kutsal işgal altındaki Kudüs şehri Tel Aviv'e ve hatta Hayfa ve Nasıra gibi kuzeydeki şehirlere ulaştı ve rejimi umutsuzca ateşkes talep etmeye zorladı.

Filistinli gruplar şimdiye kadar birçok İsrail savaşını savuşturmuştu, ancak son zafer, büyük ölçeği ve başarı tarzı göz önüne alındığında, onlar tarafından şimdiye kadar kazanılan en belirleyici zaferdi.

Haniye ve Nasrallah, "nihai ve kesin zafere ulaşmak için tüm yetenekleri kullanarak" zaferden yararlanmanın yollarını tartıştı.

İki taraf, bölgesel direniş ekseninin tutarlılığında önemli rol oynadığını ifade ettikleri kardeşlik ilişkilerinin gücüne de vurgu yaptı.

Haniye, başında olduğu bir heyet ile birlikte Pazar günü Beyrut'a ulaştı. Yetkili şu ana kadar diğer bazı önemli Lübnanlı isimlerle görüştü.

Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile görüştükten sonra, ikilinin Filistin'i ilgilendiren siyasi ve saha gelişmeleri ve Kudüs'ün Kılıcı Operasyonu'nun stratejik sonuçları hakkında konuştuklarını söyledi.

Hamas yetkilisine göre ikili, Direniş'in Filistin'in kurtuluşu için kullanılacak “stratejik seçenek” olduğunun altını çizdi ve Filistinli mültecilerin anavatanlarına dönüş hakkının da altını çizdi.

Lübnan, rejimin 1967'de ülkenin Şebaa Çiftliklerini işgal etmesi nedeniyle İsrail rejimiyle teknik olarak savaş halinde. Rejim ayrıca 2000'li yıllarda ülkeye karşı Hizbullah tarafından başarıyla karşı karşıya kalınan iki büyük savaş başlattı.

Haniye, Lübnan Başbakanı Hassan Diab ile de bir araya geldi. Görüşmede, Hamas'ın çeşitli Filistinli gruplar arasında uzlaşmayı sonuçlandırma çabalarını sürdüreceğini belirten lider, bu tür bir uzlaşmanın işgalci İsrail rejimine karşı zafere katkısını vurguladı.

Press TV

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar