45622-cats.jpg

İran-Küba ortak COVID-19 aşısı, çocuklarda kullanılmak üzere acil durum lisansı aldı

Klinik deneyler, Soberana 2/PastoCoVac'ın dünyanın en etkili koronavirüs aşıları arasında olduğunu gösteriyor. Küba'da Soberana 02 ve İran'da PastoCoVac olarak bilinen aşı, Küba Finlay Aşı Enstitüsü ve İran Pasteur Enstitüsü tarafından ortaklaşa geliştirildi.

10 Eylül 2021 Cuma

İNTİZAR - İranlı sağlık yetkilileri, İran ve Küba'nın ortaklaşa ürettiği COVID-19 aşısı Soberana 02'nin Havana tarafından 2 ila 18 yaş arası çocukları aşılamak için acil durum lisansı aldığını duyurdu.

Küba'da Soberana 02 ve İran'da PastoCoVac olarak bilinen aşı, Küba Finlay Aşı Enstitüsü ve İran Pasteur Enstitüsü tarafından ortaklaşa geliştirildi.

Pasteur Enstitüsü Müdürü Dr. Alireza Beiglari'ye göre aşı, çocukları aşılamak için mevcut en güvenli türlerden biri olarak kabul ediliyor.

7 Eylül'deki duyuru, İran'da okulların ve üniversitelerin Eylül ayında yeniden açılmaya başlamasıyla birlikte öğretim yılının başlangıcına yaklaşırken ve tıpkı ülkenin COVID-19 vakalarında yeni bir artış gördüğü sırada geldi. 7-8 Eylül tarihleri ​​arasında İran sağlık yetkilileri tarafından yaklaşık 30.000 yeni koronavirüs vakası bildirildi ve ölüm sayısı 112.000'in üzerine çıktı.

Dr. Beiglari ayrıca, çocukların aşı olmak için öncelikli yaş gruplarına dahil edilmediğini, ancak yüksek bulunabilirliği sayesinde PastoCoVac'ın başarısı ile bunun kolayca değişebileceğini söyledi.

Bu yılın başlarında Tahran, Küba'nın Soberana 02 aşısının 3. faz klinik denemelerini, her iki ülke de yerli aşının ortak üretimini duyurmadan önce yapmayı kabul etmişti.

İki müttefik on yıllardır ezici ABD yaptırımları altında yaşıyor, tıbbi malzeme satın alamıyor, Batı tarafından üretilen COVID-19 aşılarını söylemeye bile gerek yok, bu durum onları başarıya ulaşacak bir şekilde kendi aşılarını geliştirmeye zorluyor.

The Cradle

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar