israel-hizbollah2.jpg

İsrail'in artan Hizbullah korkusu

İsrail için yenilgiler dönemini başlatan Hizbullah askeri gücü büyüdükçe Siyonist yöneticiler için oluşturduğu korku da artıyor. Bu korku o denli büyüdü ki artık İsrailli Siyonistler, işgal altındaki Filistin topraklarının Hizbullah tarafından ele geçirilip özgürleştirilmesinden derin endişe duyduklarını ifade etmeye başladılar.

1 Kasım 2021 Pazartesi

İNTİZAR - İsrail için yenilgiler dönemini başlatan Hizbullah bir korku odağı olarak Siyonistlerin kalplerinde giderek büyüyen bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Siyonistlerin kalbindeki bu endişe hali zaman geçtikçe artıyor ve bu durum İsrail'de karar vericiler için içinden çıkılamaz bir noktaya ulaştı. Eğer bu böyle olmasaydı Siyonist aklın bir an bile beklemeksizin düşman olarak gördüğü Direniş Ekseni'nin en önemli unsuru olan Hizbullah'ı yok etmek için harekete geçerdi. Peki, Hizbullah İsrailli Siyonistler için ne kadar büyüklükte bir endişe kaynağı? Bu sorunun cevabını yine kendileri veriyorlar...

Hizbullah'ın askeri gücü büyüdükçe, İsrail'in korkusu da artıyor

İsrail Hayom'da, Lilach Shoval imzalı 2021'de ve belki de önümüzdeki birkaç yıl içinde 'İsrail' için en ciddi güvenlik tehdidinin Lübnan olduğunu düşündüğü bir analiz yayınladı.

'İsrail' ordusu ve Hizbullah karşılıklı caydırıcılık sağlarken, Tel Aviv'deki yetkililer, taktiksel olayların dinamikleri değiştirebileceği için tırmanma riskinin arttığını tahmin ediyor.

Shoval, Hizbullah'ın kendi savaşçılarına ve silahlarına sahip olduğunu ve askeri yeteneklerini güçlendirmeye devam ettiğini yazdı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah son yıllarda Lübnan'daki her 'İsrail' saldırısına misilleme yapmakla tehdit eden bir tür kana kan söylemi yarattı. Ayrıca Suriye topraklarında Siyonist varlığa atfedilen bir saldırının ülkedeki Hizbullah üyelerine zarar vermesi durumunda misilleme yapma sözü verdi.

Siyonist ordu, son 12 ayda, en son Gazze'ye yönelik 11 günlük 'İsrail' saldırıları sırasında Lübnan'dan tekrarlanan roket fırlatmaları nedeniyle olası bir tırmanıştan giderek daha fazla endişe duyuyor.

Yazar yazısında, “Hizbullah'ın çeşitli menzillere sahip 70.000'den fazla roketi var. Ayrıca on binlerce havan mermisine sahiptir. Roketlerin bazıları bir hedefi birkaç metre hassasiyetle vurabilir. Bütün bunlar 'İsrail' ordusu için büyük bir endişe kaynağı” tespitlerinde bulundu.

Ek olarak, 'İsrail' ordusu, Hizbullah'ın yaklaşık yüz hassas güdümlü mühimmatının yanı sıra endüstriyel ölçekte daha fazlasını üretme kabiliyetine sahip olduğunu tahmin ediyor. Siyonist yetkililer, Hizbullah'ın bu cephedeki çabaları başarılı olursa, 'İsrail'le olan güç dengesinin çarpıcı biçimde değişeceğinden endişeliler.

Shoval, 'İsrail' işgal rejimine yönelik bir başka tehdidin de Hizbullah'ın insansız hava araçları, tanksavar füzeleri, seyir füzeleri ve tabii ki Suriye savaşında düşmanın dişlerini söken birkaç bin savaşçıyı içeren seçkin Rıdvan Birimi olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu birikmiş deneyim, direniş grubu içinde sürekli bir değişime yol açmıştır.

Bu bağlamda yazar, Hizbullah'ın 'İsrail' rejimine karşı sürpriz bir operasyona hazırlandığını ve bu süreçte bir savaşın patlak vermesi halinde, işgal altındaki topraklara sızmak ve sınıra yakın karakolları veya kasabaları ele geçirmek için güçlerini konuşlandıracağını ve böylece 'İsrail' ordusunun kara manevra yeteneklerini bozacağını iddia etti.

Ek olarak, Hizbullah'ın roketleri Demir Kubbe için büyük bir zorluk teşkil ediyor.

Bu arada yazar, Siyonist ordunun şu anda en iyi durumda olmayan kara kuvvetlerinin savaşa elverişliliğini desteklemesi gerektiği sonucuna vardı.

İsrail, Hizbullah'ın yerleşim yerlerini “ele geçirmesinden” korkuyor

Hizbullah ve tehdidiyle yüzleşmek 'İsrail' düşmanının başlıca endişesidir. Bu hafta, Gazze'ye yönelik son savaşı ve "Kudüs Kılıcı Operasyonu"nu kavramayı amaçlayan savaş senaryolarına hazırlık maksadıyla, Genelkurmay Başkanlığı tarafından geçen ay gerçekleştirilen ve Hizbullah'ın Siyonist yerleşimleri "ele geçirmesini" simüle eden "Celile Formülasyonu" ile ilgili eğitimi test etmenin yanı sıra bir dizi manevra gerçekleştiriyor...

Al Ahed

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar