4328533.jpg

İran İçişleri Bakanı: 8 ülke isyan liderlerini eğitti

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi'ye göre, ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve birkaç Avrupa ülkesi İran'da huzursuzluğu doğrudan kışkırttı ve "bu ayaklanmaların liderleri ve organizatörleri 8 ülkede bu huzursuzluklar için dikkatle eğitildi" dedi.

10 Kasım 2022 Perşembe

İNTİZAR - Tehran Times'in haberine göre, Gülistan eyaletine bağlı Gorgan'da Şii ve Sünni din adamlarıyla görüşen İran İçişleri Bakanı Vahdi, "Son komplo sırasında Suudi Arabistan ve Siyonist rejimin yanı sıra Almanya ve İngiltere gibi ülkeler de açıkça bir karargah oluşturdu ve isyancıları desteklemekle meşgul oldu."

Bu ülkelerin bazı İranlı aşiretleri ve etnik azınlıkları kayırıyormuş gibi yaparak güncel olayları "etnik çatışmalara" çevirmeye çalıştıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı, bunun, tüm etnik kökenlerden müteşekkil İran halkının hızla onlardan kaçındığı büyük bir yalan olduğuna dikkat çekti.

"Düşman bu melez savaş ve huzursuzluk için çok para harcasa da planları başarısız oldu. Bu başarısızlığın farkında olmalarına rağmen hala çatışmayı sürdürmekte ısrar ediyorlar" diye devam etti.

İçişleri Bakanı, zalimlerin uluslara yönelik gösterdikleri yakınlığın sahteliğinin geçmişte kanıtlandığını vurgulayarak, Musul'da Iraklı Kürtlerin ve Sünni Müslümanların katledilmesine verdikleri desteği örnek olarak gösterdi.

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar