24078957.jpg

Putin'den Erdoğan'a savaş tehdidi!

Moscow Times’ın verdiği bilgilere göre; Türkiye ve Rusya Cumhurbaşkanları telefon görüşmesi yaparak Suriye konusunu müzakere etmişler.

10 Kasım 2014 Pazartesi

Moscow Times'ın verdiği bilgilere göre; Türkiye ve Rusya Cumhurbaşkanları telefon görüşmesi yaparak Suriye konusunu müzakere etmişler. Putin, Erdoğan'ı Suriye'de içişlerine karışmamaya davet ederek, Esad'ın devrilmesiyle ilgili yürüttüğü politikadan vazgeçmesini istemiş. Erdoğan ise Suriye'de yaşananların artık Türkiye'nin iç meselesi olduğunu vurgulamış ve Esad iktidarının cinayetlerine göz yummayacaklarını bildirmiş. Bu şekilde devam eden diyalog, iki ülkenin birbirine savaş tehdit etmesiyle sonuçlanmış. Daha doğrusu Putin, Türkiye'nin Suriye'ye savaş açması durumunda Rusya'yı karşısında bulacağını bildirmiş. Bunun karşılığında Erdoğan “Siz bizi savaşla mı tehdit ediyorsunuz?” diye sorduğunda ise Putin “İstediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz” cevabını vermiş.

turkish.ruvr.ru  haber sitesi ise bugün (11.11.2014) bu haberi yalanlayarak, son günlerde yayınlanan bu ve benzeri haberlerdeki amacın, Türk-Rus ilişkilerini bozmaya yönelik olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Rusya'nın Sesi radyosuna özel konuşan St. Petersburg Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Doç. Dr. Sotniçenko son günlerde 2 yalan haberin yazıldığına dikkat çekti. Rus Türkolog, “Rusya ve Türkiye'nin arasını bozmaya çalışan güçler aynı zamanda ortak düşmanlarımız. Onlar ikinci defa medyaya yalan haberler gönderiyor. Dikkat! Sözde İngilizce yayınlanan ünlü günlük Rus gazete Moscow Times'e göre; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'nin Beşşar Esad yönetimine yönelik kendi savaşçı retoriğini sertleştirdi. Sözde o Rus meslektaşına şunu dedi: “Türkiye artık öyle bir noktaya geldi ki şimdi savaşın yaşandığı Arap ülkesine insanların kitlesel ölmesine ilgisiz kalamaz.” Yalan haber olduğu ortada. Daha önce de aynı belirsiz siteler şöyle haber yapmıştı: Sözde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Valday toplantısında Erdoğan'ı “demagog diktatör” olarak tanımladı. Rusya Dışişleri bu çirkin iddiaları kesin dille yalanladı.

Bu oyunu bozacağız!

Yalan haberlerle ilgili küçük araştırma yaptığına işaret eden Sotniçenko, “Moscow Times gazetesinde böyle bir makale yok! Türkiye'de ‘Ünlü profesör İsmet Bayraktar'ı' hiç kimse tanımıyor! Bunu ortaya atanların niyeti artmakta olan Rus-Türk ilişkilerini bozmak. Senaryo belli. Bugün Rusya ve Batı arasında yaşanan son gelişmeleri göz önünde bulundurmak lazım. Rusya'ya yönelik yaptırımlar söz konusu. Türkiye ise Ukrayna dahil çeşitli uluslararası konularda Rusya ile ilgili daha ölçülü politika sergiliyor. Anlaşılan bu da bazı güçlerin iyice öfkesine neden oluyor. Onlar da bu yalan haberlerle atak yapıyor. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Kesinlikle! Bu oyunu hepimiz birlikte bozacağız.” şeklinde çağrıda bulundu."

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar