_81550052_81550051.jpg

Siyonist rejimin Cumhurbaşkanı Herzog: Bir iç savaşın eşiğindeyiz

Siyonist rejimin cumhurbaşkanına göre, işgal altındaki topraklarda tırmanan iç kriz bu rejimi bir iç savaşın eşiğine getirdi. Geçtiğimiz haftalarda işgal altındaki topraklarda gerçekleşen büyük gösterilere atıfta bulunarak şunları söyledi: "Ülke genelinde gösteriler görüyorum. Hepimiz bir iç savaşın, şiddetli bir çatışmanın eşiğinde olduğumuzu hissediyoruz."

19 Şubat 2023 Pazar

İNTİZAR - Aşırılık yanlısı Netanyahu hükümetinin izlediği yargı sistemi reformuyla ilgili önemli bir konuşmada Siyonist rejimin cumhurbaşkanı şunları söyledi:

"Bu gece burada söyleyeceğim şeyler acı ve can yakıcı olacak ve bu söyleyeceklerimden bazıları hiçbir tarafça kabul edilmeyecek. Herkes şunu anlamalıdır ki, sadece bir taraf kazanırsa ve bu kazanan hangi taraf olursa olsun hepimiz kaybedeceğiz ve asıl kaybeden İsrail devleti olacaktır."

Geçtiğimiz haftalarda işgal altındaki topraklarda gerçekleşen büyük gösterilere atıfta bulunarak şunları söyledi:

"Ülke genelinde gösteriler görüyorum. Hepimiz bir iç savaşın, şiddetli bir çatışmanın eşiğinde olduğumuzu hissediyoruz."

Protestolar sırasında şiddetin gelişmesinden duyduğu endişeyi dile getiren Siyonist rejim lideri şunları kaydetti:

"Her birinizden, İsrailli kardeşlerimden şiddeti durdurmanızı rica ediyorum, dış tehditler yeterince büyük."

Bu rejimde ciddi bir çatlak haline gelen yasama organı ile yargı arasındaki ilişkiye ilişkin siyasi çekişmeyi sona erdirmek için beş eksenli bir öneri sunan Herzog, "En büyük meydan okumamız ve görevimiz İsrail halkını bir ulus olarak korumaktır" dedi.

Üyelerinin çoğunluğu aşırı sağcı temsilcilerden oluşan Knesset'in tartışmalı yeni yasayı Pazartesi günü gözden geçirmesi planlanırken, bu krizin basitçe yatışmayacağını çok iyi bilen Siyonist rejim lideri, "Temsilcilerden ve hükümet yetkililerinden bu uğursuz çatışmaları önlemelerini rica ediyorum" dedi.

NOUNEWS

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar