1402020617284499627468564.jpg

İran'ın gözü Batı'nın en güçlü alternatifi olan BRICS'e katılmakta

İran ve Suudi Arabistan, Batı'nın yerini alabilecek en güçlü seçenek olarak görülen BRICS'e (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) katılma yolunda ilerliyor.

27 Mayıs 2023 Cumartesi
İNTİZAR - 19 kadar ülke, Güney Afrika'da yıllık toplantısını  düzenlemeye hazırlanmakta BRICS uluslar grubuna katılmaya ilgi duyduklarını beyan etti.
 
Hintli iş dünyası haber sitesi Mint'in bildirdiğine göre, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS, bloğun genişlemesini görüşmek üzere 2 ve 3 Haziran'da Cape Town'da toplanacak.
 
Bloomberg tarafından bildirildiğine göre Güney Afrika'nın grup büyükelçisi Anil Sooklal, "Tartışılacak olan şey, BRICS'in genişlemesi ve bunun nasıl olacağına dair yöntemler. On üç ülke resmi olarak katılmayı talep etti ve altı ülke de gayri resmi olarak talepte bulundu. Her gün katılmak için başvurular alıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. 
 
Suudi Arabistan, İran, Arjantin, BAE, Cezayir, Mısır, Bahreyn, Endonezya ve diğerleri BRICS'e katılma isteklerini ifade ettiler.
 
Beş üye ülkenin dışişleri bakanlarının tümü, Haziran ayında BRICS'in genişlemesini ve bunun nasıl olacağına dair yöntemleri tartışacakları toplantıya katılacaklarını doğruladılar. Sooklal, ülkelerin olağan işler ve üyelik dışında Sudan'ı da görüşeceklerini sözlerine ekledi.
 
Dünya ekonomisinin yaklaşık beşte birini temsil eden BRICS, Batı'ya karşı güçlü ve yeni bir alternatif olarak ortaya çıktı.
 
Şu anda, BRICS'in beş üyesi dünya ticaretine yüzde 16 ve küresel gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYİH) yaklaşık yüzde 24 katkıda bulunuyor.
 
Tasnim News
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar