24380-cats.jpg

Ensarullah: ABD ve İngiltere Yemen'e yönelik saldırıların ardından ağır bedele hazır olmalı

"Washington ve Londra, Kızıldeniz'deki durumu ağırlaştırmanın ve bu denizin askerileştirilmesinin sorumluluğunu kabul etmelidir. Ağır bir bedeli kabul etmeye ve bu açık saldırganlığın tüm zararlı sonuçlarına katlanmaya hazır olmalılar. ABD ve Birleşik Krallık'ın [Yemen'e yönelik] saldırılarını arttırması halinde biz de (Yemen Silahlı Kuvvetleri) onların bölgedeki üslerini hedef alacağız".

12 Ocak 2024 Cuma
İNTİZAR - Press TV sitesinde yer alan habere göre Yemen Ensarullah direniş hareketi, Yemen'deki hedeflere yönelik geniş çaplı saldırılar başlatan ABD ve İngiltere'yi şiddetle kınayarak, saldırganlığı arttırmaları halinde bölgedeki askeri üslerinin saldırıya uğrayacağı uyarısında bulundu.
 
Yemen'e yönelik saldırılar, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında 23,000'den fazla Filistinlinin öldürüldüğü savaşın yıkıma uğrattığı Gazze'deki Filistinlilere destek amacıyla Yemen güçlerinin Kızıldeniz'de İsrail'e ait ve İsrail'e giden bazı gemileri hedef almasının ardından geldi.
 
Ensarullah'ın Ahlaki Rehberlik Dairesi Müdür Yardımcısı Tuğgeneral Abdullah bin Amer, Cuma günü erken saatlerde Katar merkezli Arapça yayın yapan El Cezire televizyon haber ağına verdiği demeçte: "Washington ve Londra, Kızıldeniz'deki durumu ağırlaştırmanın ve bu denizin askerileştirilmesinin sorumluluğunu kabul etmelidir. Ağır bir bedeli kabul etmeye ve bu açık saldırganlığın tüm zararlı sonuçlarına katlanmaya hazır olmalılar" dedi. 
 
"ABD ve Birleşik Krallık'ın [Yemen'e yönelik] saldırılarını arttırması halinde biz de (Yemen Silahlı Kuvvetleri) onların bölgedeki üslerini hedef alacağız" diye ekledi.
 
Başkent Sana ve batıdaki liman kenti Hudeyde de dahil olmak üzere Yemen'in çeşitli kentlerinde patlamaların meydana geldiğini kaydeden Bin Amer, Yemen güçlerinin saldırgan eylemlere güçlü bir şekilde karşılık vereceğini vurguladı.
 
Üst düzey Ensarullah yetkilisi, "[İsrail'in] Gazze'ye yönelik saldırısı durana kadar Kızıldeniz'deki operasyonlarımıza devam edeceğiz" dedi.
 
Cuma günü erken saatlerde ABD ve İngiliz kuvvetleri Yemen'deki hedeflere yönelik hava, gemi ve denizaltı saldırıları başlattı.
 
Husi yetkili Abdülkadir el-Murtaza, eski adıyla Twitter olarak bilinen X'te "Yemen'e yönelik Amerikan-Siyonist-İngiliz saldırganlığı başkent Sana'ya, Hudeyde vilayetine, Sa'ada'ya ve Dhamar'a çeşitli saldırılar düzenledi" diye yazdı.
 
ABD Başkanı Joe Biden saldırıları doğrulayarak, saldırıların ABD ve İngiltere tarafından gerçekleştirildiğini, Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da destek verdiğini söyledi.
 
Biden, Yemen hedeflerine karşı daha fazla önlem almakta "tereddüt etmeyeceğini" söyledi.
 
Dışişleri Bakan Yardımcısı: Yemen'e yönelik saldırılar ABD ve İngiltere'ye pahalıya mal olacak 
 
Bu arada Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki hedeflere yönelik saldırılarının bir bedeli olacağı uyarısında bulundu.
 
Hüseyin el-Ezzi, "Washington ve Londra ağır bir bedel ödemeye hazır olmalıdır. Ülkemiz sinsi ve büyük hava, gemi ve denizaltı saldırılarına maruz kaldı. Kuşkusuz bu saldırılar onlara pahalıya mal olacaktır" dedi.
 
Yemenliler, Filistinli direniş hareketlerinin El Aksa Fırtınası Operasyonu adı verilen sürpriz bir misilleme saldırısı gerçekleştirmesinin ardından rejimin 7 Ekim'de Gazze'ye yıkıcı bir savaş başlatmasından bu yana Filistin'in İsrail işgaline karşı verdiği mücadeleye açık desteklerini ilan ettiler.
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik amansız askeri harekâtı çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 23.357 kişinin ölümüne neden oldu. Diğer 59,410 kişi ise yaralanmıştır.
 
Raporlar, İsrailli nakliye şirketlerinin Yemen güçlerinin saldırılarından korktukları için gemilerinin rotasını değiştirmeye karar verdiklerini ortaya koydu.
 
Yemen güçleri, rejimin Gazze'ye saldırısının ardından İsrail işgali altındaki topraklardaki hedeflere de füze ve insansız hava aracı saldırıları düzenledi.
 
Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada "Amerikan ve İngiliz düşmanı, Yemen halkımıza yönelik suç teşkil eden saldırganlığının tüm sorumluluğunu taşımaktadır ve bu saldırı cevapsız ve cezasız kalmayacaktır.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Yemen'i, egemenliğini ve bağımsızlığını savunmak için tehdit kaynaklarını ve karadaki ve denizdeki tüm düşman hedefleri vurmakta tereddüt etmeyecektir.

Bu acımasız saldırı Yemen'i mazlum Filistin halkına yönelik destekleyici tutumundan caydırmayacaktır. Yemen Silahlı Kuvvetleri, 'İsrail' gemilerinin Arap ve Kızıldeniz'de Filistin'in işgal altındaki limanlarına doğru seyretmesini engelleme kararlılığını teyit eder" ifadelerine yer verildi.

Yemen direnişinin, hem Filistin direnişine verdiği desteğe dair kararlılığı hem de Amerika ve İngiltere gibi dünyanın önde gelen sömürgeci güçlerine karşı ortaya koyduğu karşı duruş bölgede ve dünyanın geri kalan ülkelerindeki halklar tarafından dikkatle ve takdirle takip ediliyor. 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar