aksa-tufani-analizi-7-ekim-2023-filistinde-statukonun-degistigi-gun-olacak.jpg

İsrail telafisiz bir yenilgi aldı ve hiçbir güç Gazze savaşının kaderini değiştiremez

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail'in Gazze'deki direniş karşısında eşi benzeri görülmemiş ve telafisi mümkün olmayan bir yenilgiye uğradığını ifade ettikten sonra, hiçbir gücün bu tabloyu değiştiremeyeceğini ve bazı İslam ülkelerinin Filistin halkını değil İsrail'i desteklediğini, bu ülkelerin Siyonistlerden çok daha kötü bir akıbetle karşı karşıya kalacağını söyledi.

19 Şubat 2024 Pazartesi
İNTİZAR - İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı, İsrail rejiminin mazlum Filistin halkına karşı yürüttüğü savaşta hiç şüphesiz "eşi benzeri görülmemiş ve telafisi mümkün olmayan" bir yenilgiye uğradığını söyledi.
 
Tümgeneral Muhammed Bakıri yaptığı açıklamada "Siyonistler yenilgilerini savunmasız [Filistin] halkını öldürerek telafi etmeye çalışıyorlar ki bu kesinlikle mümkün değil" dedi.
 
İran Genel Kurmay Başkanı Bakıri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının bölge ve hatta tüm dünya için yeni bir tarih yazan "büyük bir olay" olduğunu sözlerine ekleyerek, hiçbir gücün savaşın "oldukça açık" kaderini değiştiremeyeceğini vurguladı.
 
Bakıri, bu savaşta mazlum Filistin halkı ve destekçilerinin, Yemen, Lübnan Hizbullah direniş hareketi ve Iraklı direniş gruplarının, utanmaz ve cani İsrail rejiminin yanı sıra ABD ve Avrupa'ya karşı savaştığını söyledi.
 
Muhammed Bakıri, Gezze'de gerçekleşmekte olan soykırım savaşı sırasında İsrail, ABD ve Avrupa'nın insan hakları ve demokrasiyi savundukları yönündeki boş söylemlerinin açığa çıktığını vurguladı.
 
Yaklaşık 29.000 kişinin ölümüne neden olan soykırım savaşına maruz kalan kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle dayanışma içinde olan bölgesel direniş grupları, Tel Aviv rejimi ve destekçilerinin, özellikle de ABD ve İngiltere'nin çıkarlarını hedef aldı.
 
İranlı üst düzey komutan, İslam dünyasındaki bazı ülkelerin Filistin halkını desteklediklerini iddia ettiklerini ancak "pratikte ve halklarının iradesinin aksine Siyonistleri desteklediklerini" de sözlerine ekledi.
 
Bu ülkelerden bazılarının İsrail'e giden gemilerin limanlarına yanaşmasına ve mal yüklemesine izin verdiğini, bazılarının ise İsrail'e petrol ve petrol geçiş boru hatları sağladığını söyledi.
 
Bu ülkelerin Siyonistlerden çok daha kötü bir akıbetle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunan Bakeri, Filistin halkının ve İslam dünyasının sahadaki gerçekleri çok iyi bildiğini vurguladı.
 
Press TV
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar