20240510092510.jpg

Netanyahu hükumeti çöküşün eşiğinde

'İsrail'de çatlak: Esir görüşmeleri çıkmaza girerse hükumet çökebilir. 'İsrail KAN' televizyonu, Hamas Direniş Hareketi ile tutsaklar hakkında bir anlaşmaya varma çabaları dururken, 'İsrail'in' olağanüstü hal hükumetinin çöküşün eşiğine geldiği konusunda uyardı.

10 Mayıs 2024 Cuma
İNTİZAR - 'İsrail' KAN televizyonu, Hamas Direniş Hareketi ile esir pazarlığı çabalarının durması nedeniyle 'İsrail'deki olağanüstü hal hükumetinin çöküşün eşiğine geldiği uyarısında bulundu.
 
Bakan Benny Gantz liderliğindeki sözde "Ulusal Birlik" Partisi, hükümetin devam eden rehine müzakerelerinde ilerleme kaydedememesine ilişkin artan endişelerini dile getirdi.
 
KAN'ın raporu, koalisyonun istikrarının giderek daha kırılgan hale geldiğini ve kilit isimlerin olası bir kopuşa karşı uyarıda bulunduğunu öne sürüyor.
 
Çarşamba günü yapılan savaş kabinesi toplantısında, sözde 'Ulusal Birlik Partisi'ni temsil eden Knesset Üyesi Gadi Eisenkot sert bir ültimatom vererek müzakerelerde ilerleme sağlanamaması halinde hükumetten istifa edeceğini belirtti.
 
Eisenkot'un istifasının yaklaşmakta olan tehdidi, olağanüstü hal hükümetinin geleceğine gölge düşürdü. KAN'ın haberine göre Eisenkot'un ayrılması koalisyon içinde daha geniş çaplı bir krize yol açarak önemli siyasi değişiklikleri tetikleyebilir.
 
"KAN'ın değerlendirmesi, koalisyonun Gantz'ın hükümetten ayrılma ihtimaline karşı hazırlıklı olduğunu gösteren önceki raporların ardından geldi.
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar