2de0eee6-1366-4f6e-9bb1-d0af25f0aca4.jpg

Yemen, düşmanın hayal bile edemeyeceği hedefleri vurabileceği konusunda uyardı

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri "Gazze bizim için kırmızı çizgidir. Davamız, kutsal mekânlarımız ve İslamiyet kırmızı çizgilerimizdir ve bunlardan taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandıktan sonra,"Düşmanın düşünemeyeceği ve hayal edemeyeceği şeyleri, ne Yemen halkının ne de [Arap ve İslam] ulusunun hayal edemeyeceği şeyleri hedefliyoruz" uyarısında bulundu.

14 Mayıs 2024 Salı
İNTİZAR - Press TV'nin haberine göre Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne karşı sürdürdüğü soykırım savaşını devam ettirmesi halinde Filistin yanlısı saldırılarını sürpriz bir şekilde tırmandırabilecekleri uyarısında bulundu.
 
Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri Pazartesi günü yaptığı bir konuşma sırasında uyarıda bulundu.
 
Tuğgeneral Yahya Seri "Gazze bizim için kırmızı çizgidir, kırmızı çizgidir. Davamız, kutsal mekânlarımız ve İslamiyet kırmızı çizgilerimizdir ve bunlardan taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandıktan sonra, "Düşmanın düşünemeyeceği ve hayal edemeyeceği şeyleri, ne Yemen halkının ne de [Arap ve İslam] ulusunun hayal edemeyeceği şeyleri hedefliyoruz" uyarısında bulundu.
 
Yemen saldırılara, İsrail rejiminin Gazze'ye karşı başlattığı ve bugüne kadar çoğu kadın ve çocuk 35,000'den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden sonra başladı.
 
Yemen güçleri operasyonlara, İsrail gemilerini ya da Yemen'in deniz alanlarından geçebilecek işgal altındaki Filistin topraklarının limanlarına doğru giden gemileri vurarak başladı.
 
İsrail rejimi savaşı ve Gazze'ye karşı uyguladığı eşzamanlı kuşatmayı durdurma taleplerini kabul etmediği için saldırılar giderek işgal altındaki topraklarda bulunan hedefleri ve Hint Okyanusu'nda seyreden gemileri de kapsayacak şekilde genişletildi.
 
Mayıs ayının başlarında Tuğgeneral Seri, Filistin yanlısı operasyonların dördüncü aşamasının başladığını duyurmuş ve Yemen güçlerinin "Akdeniz'de ulaşabileceğimiz herhangi bir bölgede" İsrail limanlarına giden tüm gemileri hedef alacağını söylemişti.
 
Ayrıca Yemen ordusunun, uyruklarına bakılmaksızın İsrail limanlarına tedarik ve erişim sağlayan tüm şirketlerin gemilerine yaptırım uygulayacağı ve bu şirketlerin tüm gemilerinin, varış noktalarına bakılmaksızın Silahlı Kuvvetlerin operasyon alanından geçmesini engelleyeceği uyarısında bulundu.
 
Tuğgeneral Seri, Pazartesi günü yaptığı açıklamalara ek olarak şunları söyledi: "Düşman Gazze'ye saldırmaya devam ederse, Allah'ın iradesi ve gücüyle [Filistin yanlısı operasyonlarımızın] beşinci ve altıncı aşamalarına ulaşacağız..."

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar