manar-00492420017082525089.jpg

İsrail saldırıya geçme hesabı yaparken Hizbullah tüm senaryolara hazır

Hizbullah'ın siyasi kanadından Lübnanlı bir milletvekili, direniş hareketinin olası her türlü senaryoya karşı tamamen hazırlıklı olduğunu söyledi.

5 Haziran 2024 Çarşamba
İNTİZAR - Parlamentodaki Direnişe Sadakat Bloğu Başkanı Muhammed Raad bu açıklamaları Salı akşamı İran'ın Arapça yayın yapan El Alem televizyonuna verdiği mülakatta yaptı.
 
Siyonist rejimin Lübnan'a yönelik askeri harekat tehdidini reddeden Lübnan Başbakanı, bu tür gözdağlarının Gazze savaşı sırasında İsrail güçlerinin moralini düzeltmek için yapıldığını vurguladı.
 
“Siyonist varlık bu tehditlerin, [askeri] ... zayıflıklarının farkında olan taraflar arasında alay konusu olduğunu biliyor. Düşman Lübnan'a karşı bir çılgınlık yapmayı tercih edebilir, ancak böyle bir eylem kendi intiharı ile eşdeğer olacaktır” dedi.
 
Lübnanlı üst düzey milletvekili, İsrail'in kaybettiği güvenliğini yeniden tesis edemeyeceğini, elindeki tek seçeneğin Gazze'ye yönelik saldırganlığına son vermek olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Raad, Hizbullah'ın Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden kanlı askeri saldırılar karşısında Filistinlilerle dayanışma içinde olmaya kararlı olduğunu vurguladı.
 
'Saldırıya geçiş' 
 
Bu arada İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, rejimin Lübnan sınırı boyunca Hizbullah ile mücadelesinde “saldırıya geçmeye” hazır olduğunu iddia etti.
 
Kiryat Shmona'daki bir ordu üssünü gezen Halevi, “Bir karar verilmesi gereken noktaya yaklaşıyoruz ve [İsrail ordusu] bu karara istekli ve çok hazır” dedi.
 
“Sekiz aydır saldırıyoruz ve Hizbullah çok ama çok ağır bir bedel ödüyor. Son günlerde gücünü arttırdı ve çok iyi bir eğitim sürecinden sonra ... Kuzey'de bir saldırıya geçmeye hazırız.”
 
“[Güçlü] bir savunmamız var, saldırıya hazırız [ve] bir karar noktasına yaklaşıyoruz.”
 
Raad'ın açıklamaları, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım'ın İsrail rejimini Lübnan'a yönelik saldırganlığının kapsamını genişletmemesi konusunda uyardığı, örgütün rejimin tehditlerine karşı dayanıklı olduğunu ve düşmanların hedef tahtasına dizildiğini ileri sürdüğü gün geldi.
 
Hizbullah yetkilisi İsrail rejiminin geçtiğimiz sekiz ay boyunca Lübnan'a yönelik savaşın kapsamını genişletme tehdidini yerine getirmeyi reddettiğini ancak hareketin kendisini böyle bir senaryoya hazırladığını ve bu tür saldırganlık eylemlerine güçlü bir yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi.
 
Şeyh Kasım hiçbir şeyin Hizbullah'ın Gazze'ye destek operasyonlarını engelleyemeyeceğini ve saldırıların ancak Gazze'de çatışmalar tamamen durduğunda sona ereceğini söyledi.  
 
İsrail rejimi, Gazze'ye soykırım savaşı başlattığı ve çoğu kadın ve çocuk 36,550'den fazla Filistinliyi öldürdüğü 7 Ekim'den bu yana güney Lübnan'a defalarca saldırdı.
 
Hizbullah da misilleme olarak İsrail mevzilerine neredeyse her gün roket saldırıları düzenledi ve bu saldırılar devam ediyor.
 
AFP'nin çetelesine göre Lübnan sınırında 80'den fazlası sivil olmak üzere en az 451 kişi öldürüldü.
 
Hizbullah, 2000 ve 2006 yıllarında İsrail'in Lübnan'a karşı açtığı iki savaşa karşı koymuştur. Direniş her iki çatışmada da rejimi geri çekilmek zorunda bıraktı.
 
'Stratejik bir değişim'
 
Geçtiğimiz Ekim ayında Gazze merkezli direniş grupları tarafından başlatılan geniş çaplı sürpriz operasyonu yorumlayan Raad, Salı günü yaptığı açıklamada El Aksa Fırtınası Operasyonunun Batı Asya bölgesinde stratejik bir değişim yarattığını ve Arap devletleri ile İsrail rejimi arasındaki diplomatik ilişkilerin normalleşmesi olarak tanıtılan şeyi hedef aldığını söyledi.
 
Lübnanlı parlamenter, “El Aksa Fırtınası Operasyonu, dünyanın Siyonist rejimin caydırıcılık kabiliyetinin olmadığını, kendisini koruyamayacağını ve halk direniş cephesine karşı onu desteklemek için büyük bir desteğe ihtiyaç olduğunu anlamasını sağladı” dedi.
 
Raad, El Aksa Fırtınası Operasyonu'nun bölge ülkeleriyle diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi yoluyla İsrail'in çıkarlarını gerçekleştirmeyi amaçlayan Batı komplosunu bozduğunu vurguladı.
 
Raad, “Siyonist rejimin Gazze'deki vahşetinin ve kötü niyetli eylemlerinin sorumluluğu Batı'ya aittir... Siyonist düşman şu anda çok ürkütücü bir meydan okumayla karşı karşıyadır... Gazze'yi yerle bir etmek ve rejimle ilişkilerin normalleşmesini isteyen ülkelere kendilerini koruyabileceği imajını vermek için Amerikalıların yarattığı nefes alma alanından yararlanmaya devam ediyor” dedi.
 
Press TV
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar