e668f4cb-5c6e-46fd-b41b-2aa9a84d3f85.jpg

İsrailli eski askeri yetkili: Hizbullah dünyanın ilk beş roket süper gücü arasında

Eski bir İsrailli askeri yetkili Lübnan Hizbullah direniş hareketini sahip olduğu roket sayısı bakımından en büyük beş süper güçten biri olarak tanımladı.

1 Temmuz 2024 Pazartesi
İNTİZAR - Lübnan ile 1948'de İsrail işgali altındaki topraklar arasındaki sınır boyunca yükselen gerilimin ortasında, eski bir İsrailli askeri yetkili Lübnan Hizbullah direniş hareketini sahip olduğu roket sayısı bakımından en büyük beş süper güçten biri olarak tanımladı.
 
İsrail ordusunda mali danışman olarak görev yapan emekli tuğgeneral Ram Aminach, "İsrail kamuoyunun, büyük bir roket stokuna sahip olan ve ABD, Çin, Rusya ve Almanya ile birlikte beş süper güçten biri olarak kabul edilen Hizbullah'ın tehditlerinin boyutunu anlamadığını" belirtti.
 
Aminach, İsrail'in Lübnan'ın tamamıyla yüzleşmeden Hizbullah'la yüzleşemeyeceğinin altını çizdi.
 
Açıklamalar, Hizbullah ve İsrail'in, Filistinli Hamas direniş grubunun sürpriz bir operasyonunun ardından rejimin Gazze Şeridi'ne karşı soykırım saldırısı başlatmasından kısa bir süre sonra, geçen yılın Ekim ayının başından bu yana ölümcül karşılıklı saldırılar sırasında geldi.
 
Hizbullah, Tel Aviv rejimi, şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 37.834 Filistinliyi öldüren ve 86.858 kişiyi yaralayan Gazze savaşını sürdürdüğü sürece misilleme saldırılarını sürdürme sözü verdi.
 
Hizbullah yetkilileri defalarca İsrail ile bir savaş istemediklerini ancak böyle bir savaş olursa hazır olduklarını söyledi.
 
Lübnan'ın Büyük Şii Müftüsü Şeyh Ahmet Kabalan, Hizbullah'ın farklı türlerde büyük bir füze cephaneliğine sahip olduğunu söyledi ve Lübnan'a yönelik yeni bir savaş durumunda direniş hareketinin İsrail işgali altındaki topraklara yarım milyon füze atacağı uyarısında bulundu
 
"Lübnan ile İsrail arasında açık bir savaş çıkması halinde, İsrail [güney Lübnan'dan işgal altındaki topraklara] 500,000 füze fırlatılmasını beklemelidir. Bu füzelerin yıkıcı gücü işgalci rejimi 70 yıl öncesine geri götürebilir" dedi.
 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar