cbad94d3-7ee9-4c66-9723-44ca963b7dfb.jpg

İsrailli istihbaratçılar Ensarullah'ın Kuzey Afrika'ya yayılmasından korkuyor

İsrailli haber kaynağı i24NEWS, İsrailli istihbarat yetkililerinin Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Akdeniz'e doğru genişlemesinden korktuğunu söylüyor. Haber kaynaklarına göre Yemenli Ensarullah hareketi operasyonlarını Kuzey Afrika, Sudan, Mısır ve Fas gibi bölgelere doğru genişletiyor.

1 Temmuz 2024 Pazartesi
İNTİZAR - İsrailli haber kaynağı i24NEWS'in İsrail güvenlik servisleri tarafından yayınlanmasına izin verilen özel detaylara dayandırdığı haberine göre, İsrail istihbarat kurumları Akdeniz'den işgale karşı ortaya çıkan potansiyel yeni bir cepheden giderek daha fazla endişe duyuyor. 
 
Haber kaynaklarına göre Yemenli Ensarullah hareketi operasyonlarını Kuzey Afrika, Sudan, Mısır ve Fas gibi bölgelere doğru genişletiyor. Haber kaynağı bu genişlemenin "bu bölgelerden İsrail'i hedef alma niyetiyle" yapıldığını iddia etti. 
 
İsrail istihbarat kaynakları bu bölgelere silah ve savaşçı aktarma çabalarının sürdüğünü söyledi. 
 
Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak i24NEWS'e yaptığı açıklamada "Korku senaryosu Akdeniz'e düşen bir füze, ki bu bir felaket olur" dedi.
 
İsmi açıklanmayan kaynak, "Tehdit Eilat ve Kızıldeniz'le sınırlı değil; tam burada, İsrail kıyılarında" dedi. 
 
Ortaya çıkan haberler, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin (YAF) operasyonlarının kapsamını genişleterek İsrail işgaline ambargo koyduğu ve bunun da ancak Gazze'ye yönelik savaş ve kuşatmanın sona ermesi halinde durdurulacağı şeklinde.
 
Yemen Filistin'e etkin ve proaktif destek veriyor
 
Başlangıçta Yemen Silahlı Kuvvetleri (YAF), Filistin halkına proaktif bir destek gösterisi olarak, İsrail işgali altındaki limanlara giden ve bu limanlardan gelen deniz trafiğini felç etmeyi amaçlayarak, yakınlardaki Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde İsrail'e bağlı gemilere saldırdı. Batı, Yemen'e karşı düşmanca saldırılar başlatarak İsrail işgaline yardım etmek için harekete geçtikçe, YAF ABD veya Birleşik Krallık'a bağlı gemileri hedef almaya başladı ve aynı zamanda operasyonlarının kapsamını Akdeniz ve Hint Okyanusu'ndaki alternatif rotaları hedef alacak şekilde genişletti. 
 
Yakın zamanda YAF, Akdeniz'de İsrail işgali altındaki limanlara giden gemilere saldırmak için Irak'taki İslami Direniş ile işbirliği yaptı. 
 
Ensarullah ve YAF, Filistin'i desteklemek için en etkili kampanyalardan birini yürüttü ve benzeri görülmemiş deniz operasyonlarıyla İsrail'in çıkarlarını tehdit etti. 
 
29 Haziran'da YAF sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, YAF'ın Irak'taki İslami Direniş ile ortak bir operasyon düzenlediğini ve grupların Akdeniz'deki WALER kimyasal ve petrol ürünleri tankerine birkaç intihar uçağı ateşlediğini söyledi. Geminin İsrail işgali altındaki Hayfa Limanı'na doğru seyrettiğini ve Yemen'in İsrail işgaline yönelik ambargo şartlarını ihlal ettiğini açıkladı. 
 
Ayrıca YAF Roket Gücü Akdeniz'deki JOHANNES MAERSK konteyner gemisine bir gemisavar seyir füzesi fırlattı. Saree, denizcilik şirketi Maersk'in İsrail işgalinin en büyük destekçilerinden biri olduğunu ve Yemen'in İsrail işgaline karşı uyguladığı ablukanın şartlarını birçok kez ihlal ettiğini açıkladı.
 
Kuzey Afrika'daki operasyonları yürütmek daha zor olsa da Yemen Silahlı Kuvvetleri (YAF)'ın kabiliyetleri ve operasyonlarının etkinliği, Yemenli güçlerin oluşturabileceği tehdidin farkında olan İsrailli istihbarat yetkililerinin dikkatini çekmiştir. 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar