99843-cats.jpg

Hizbullah, Şehit Fuad Şükür'ün suikastına yanıt olmak üzere ilk aşamayı gerçekleştirdi

Lübnan İslam Direnişi, şehit Fuad Şukor'un suikastına yanıt olarak operasyonunun başladığını duyurdu ve misillemenin “ilk aşamasını” işaret eden üç açıklama yayınladı.

25 Ağustos 2024 Pazar

İNTİZAR - Lübnan İslam Direnişi - Hizbullah, Pazar günü İmam Hüseyin'in Erbain yıldönümünde, Şehit Komutan Fuad Şükür'ün suikastına "ilk tepkisini", işgal altındaki Filistin topraklarının derinliklerine çok sayıda insansız hava aracı fırlatarak başlattı.

Direniş, yaptığı açıklamada saldırının stratejik bir İsrail askeri tesisini hedef aldığını belirterek, belirli hedefle ilgili ayrıntıların "daha sonra açıklanacağını" kaydetti.

Direniş güçleri eş zamanlı olarak işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde işgal güçlerine ait çok sayıda nokta, askeri kışla ve Demir Kubbe tesislerini yoğun füze saldırılarıyla vurdu.

Hizbullah, söz konusu askeri operasyonların bir süre daha devam edeceğini, daha sonra operasyonların seyri ve hedeflerinin ayrıntılı olarak açıklanacağı kapsamlı bir açıklamanın yayınlanacağını belirtti.

Direniş, açıklamasını, İsrail'in herhangi bir ihlali veya saldırganlığına kararlı bir şekilde yanıt vermeye hazır olduğunu, en üst düzeyde hazırlıklı olmaya devam ettiğini vurgulayarak ve özellikle sivillerin hedef alınması durumunda ağır ve sert sonuçlar doğuracağı konusunda uyararak tamamladı.

'Biz suçlulardan mutlaka intikam alacağız'

Hizbullah, "Elbette suçlulardan intikam alacağız" ayetiyle başlayan bir açıklama daha yayınladı.

Hizbullah, yaptığı açıklamada, Şehit Şükür suikastına yanıtın ilk aşamasını başarıyla tamamladığını teyit etti.

Bu aşamada Hizbullah, işgal altındaki Filistin topraklarının derinliklerindeki hedeflere saldırı amaçlı insansız hava araçlarının geçişini kolaylaştırmak için İsrail kışlalarını ve yerlerini hedef aldı. Açıklamaya göre insansız hava araçları planlandığı gibi hedeflerine başarıyla ulaştı.

İkinci olarak açıklamada, düşman mevzilerini hedef alan Katyuşa roketlerinin sayısının 320'yi geçtiği doğrulandı.

Açıklamada, müdahalenin ilk aşaması kapsamında işgal altındaki Filistin topraklarında başarılı hedeflere ulaşılırken, şu hedeflere ulaşıldı:

1. Meron Tabanı

2. Naftali Ze'ev topçu pozisyonu

Al Mayadeen

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar