9a35bd0f-6c04-4797-b034-88cac0e4418f.jpg

İsrail Merkava tankları Güney Lübnan'da Hizbullah'ın ölüm tuzağına düştü

Hizbullah savaşçıları işgalci İsrail güçlerini Güney Lübnan'ın zorlu arazisinde tuzağa düşürmeye devam ederken, el-Labbouneh'de iki Merkava tankını tamamen imha etti.

17 Ekim 2024 Perşembe

İNTİZAR - Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, Perşembe günü erken saatlerde Güney Lübnan'da iki İsrail Merkava tankının tamamen imha edildiği art arda iki operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah'ın operasyonları, Direniş'in Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde birçok eksende şiddetli çatışmalara girdiği ve İsrail'in Batı Eksenindeki el-Labbouneh kasabasına yeni bir sızma girişiminde bulunduğu bir dönemde gerçekleşti.

Akdeniz kıyısı ve Lübnan-Filistin sınırı yakınında yer alan engebeli bölge, İsrail zırhlılarının Lübnan'a ilerleyişinde kilit nokta olmakla birlikte, çok sayıda zırhlı aracın imha edilmesine de sahne oldu.

Yerel saatle 12:50'de Hizbullah'ın zırh karşıtı birlikleri El-Labbouneh Tepesi'nde mevzilenmiş olan bir İsrail Merkava ana muharebe tankına güdümlü tanksavar füzesi (ATGM) ateşledi. Hizbullah savaşçıları, tankı ateşe veren, mürettebatının ölümüne ve yaralanmasına neden olan doğrudan bir etki kaydetti.

Bu arada Al Mayadeen'in Güney Lübnan'daki muhabiri aynı bölgede İsrail askeri araçlarının da alev aldığını ve İsrail askeri kurtarma ekiplerinin yaralılara ulaşamadığını bildirdi.

Kısa bir süre sonra Hizbullah'ın Askeri Medyası bir açıklama daha yaparak Direniş savaşçılarının saat 02:00'de el-Labbouneh Tepesi'ndeki ikinci bir İsrail Merkava tankına bir ATGM daha ateşlediğini duyurdu. Zırhlı araç bir kez daha ateşe verildi ve içindeki mürettebat öldü ya da yaralandı.

Saatler önce, İsrail medya kuruluşlarının Çarşamba günü en az 5 İsrail askerinin öldürüldüğünü bildirdiği çeşitli sınır bölgelerinde şiddetli çatışmalar kaydedildi.

Hizbullah'ın roketleri Kiryat Shmona'yı vurdu

Hizbullah'ın uyanık savaşçıları İsrail piyadeleriyle yakın mesafeli çatışmalara girip zırhlı saldırılara karşı savunma yaparken, diğer savaşçılar da kuvvet mevzilerini, yerleşim yerlerini ve askeri alanları hedef alan roket saldırıları düzenlemeye devam ediyor.

Direniş savaşçılarının Filistin-Lübnan sınırı yakınlarındaki Kiryat Shmona şehir yerleşimine roket yaylım ateşi açtığı Perşembe günü erken saatlerde böyle bir saldırı gerçekleştirildi.

İsrail medyası, yetkililerin daha önceki tahliye emirlerine uymayan yerleşimcileri tahliye etmeyi planladığını bildirirken, şehir yerleşiminde birkaç darbe kaydedildi.

Lübnan'daki direniş geçtiğimiz haftalarda bir dizi İsrail saldırısına ve terör eylemine karşı koyarak tüm cephelerdeki kabiliyetlerini hızla toparladı.

Hizbullah şimdi İsrail'in kara saldırılarına karşı savunma yaparken, İsrail'in işlediği suçlara karşılık veriyor ve Filistin halkını destekliyor.

Al Mayadeen

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar