6e752feb-33b9-a006-e8be-edc4904d71ed.jpg

Hizbullah'ın Operasyon Odası: Tırmanışın yeni aşaması, zaman gösterecek

Lübnan'daki İslami Direniş, İsrail işgal güçleriyle çatışmaları yoğunlaştırarak tanklar ve insansız hava araçlarının imhası da dahil olmak üzere önemli can kayıpları ve ekipman kayıplarına yol açarken, yeni bir tırmanma aşamasına geçiyor.

18 Ekim 2024 Cuma

İNTİZAR - Hizbullah Operasyon Odası tarafından yapılan açıklamada, “Direniş liderliğinin direktifleri doğrultusunda, İslami Direniş Operasyon Odası, İsrailli düşmanla çatışmada, ayrıntıları önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak olan yeni ve tırmanan bir aşamaya geçildiğini duyurdu” denildi.

Açıklamaya göre Lübnan'daki İslami Direniş, Lübnan'ı işgal etmek isteyen İsrail işgal güçleriyle çatışmaya devam ederek onlara ağır kayıplar verdiriyor. Kayıplar arasında subay ve askerler de dahil olmak üzere ekipman ve personel de bulunuyor.

Operasyonlar Lübnan'ın güneyindeki cephe hatları boyunca ve işgal altındaki Filistin'in derinliklerindeki IOF mevzilerine ulaşacak şekilde yürütüldü.

Lübnan-Filistin sınırı yakınlarındaki cephe hatlarında kara operasyonlarının başlamasından bu yana İsrail işgal güçleri, yüzlerce tank ve askeri araçla desteklenen 70.000'den fazla asker ve subaydan oluşan beş askeri tümen konuşlandırdı.

Buna karşılık Lübnan'daki İslami Direniş, güney Lübnan köylerine yönelik herhangi bir İsrail işgal saldırısını püskürtmeye hazır yüzlerce savaşçısını harekete geçirdi.

İslami Direniş, doğu ve batı sektörlerinde Odeisseh, Rmeish, Blida, Markaba, al-Qawzah, Ayita al-Shaab ve Ramyah köylerine doğru ilerlemeye çalışan İsrail işgal güçleri ile savaşçıları arasında önemli çatışmalar yaşandığını bildirdi. Bu bölgeler İsrail işgal güçleri tarafından ağır hava ve topçu bombardımanına maruz kalmıştır.

Ancak Direniş, İsrail askerlerini bazı sınır köylerinde önceden hazırlanmış pusulara çekmeyi başardı. Özellikle el-Kavza ve Rmeish kasabalarında yaşanan yakın mesafe çatışmaları İsraillilerin ağır kayıplar vermesine yol açtı.

Direniş'in bildirdiğine göre, “Özellikle el-Kavza ve Rmeish kasabalarında yakın mesafeden yoğun çatışmalar yaşandı ve düşman 10 ölü, 150'den fazla yaralı verdi, 9 Merkava tankı ve 4 askeri buldozer imha edildi.”

İslami Direniş'in füzeleri ve hava kuvvetleri İsrail askeri mevzilerini ve yerleşim yerlerini hedef alırken, cephe hatlarında tırmanış devam etti.

Füzeler derinlikleri vurdu, Hava Kuvvetleri insansız hava araçları ve savaş uçaklarını püskürttü

“İslami Direniş'in roket gücü, Lübnan-Filistin sınırındaki askeri karakol ve üslerin yanı sıra kuzeydeki yerleşim yerleri ve işgal altındaki şehirlerdeki İsrail düşman konsantrasyonlarını hedef almaya ve işgal altındaki Filistin'in derinliklerindeki askeri üslerine kadar uzanmaya her geçen gün artan bir şekilde devam ediyor.” Açıklamada, ilk kez kullanılan hassas güdümlü füzelerin çatışmayı daha da yoğunlaştırdığı belirtildi.

Direniş'in hava kuvvetleri de düşman mevzilerine drone saldırıları düzenlerken keşif görevleri de devam ediyor. Ayrıca hava savunma birimi İsrail keşif ve savaş uçaklarını püskürtmeyi başardı.

Direniş, “Hava savunma birimindeki İslami Direniş savaşçıları uygun silahları kullanarak hem keşif hem de muharebe amaçlı İsrail askeri uçaklarını püskürtmeye devam ediyor. Hermes 450 tipi iki keşif uçağını başarıyla düşürdüler,” diye teyit etti.

Direniş'in değerlendirmesine göre, İsrail işgal güçleri 20 Merkava tankı, 4 buldozer, bir zırhlı araç ve bir zırhlı personel taşıyıcının imha edilmesinin yanı sıra yaklaşık 55 ölü ve 500'den fazla yaralı verdi. Bu rakamlara işgal altındaki Filistin'in derinliklerinde bulunan İsrail askeri üsleri ve karakollarındaki kayıplar dahil değildir.

Al Mayadeen

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar