56945-Ekran Alıntısı.PNG

Hizbullah, Tel Aviv'deki İsrail askeri istihbarat üssünü vurdu

Lübnan'daki Hizbullah direniş hareketi, işgal altındaki Filistin topraklarında yer alan Tel Aviv şehrinin banliyölerindeki bir İsrail askeri istihbarat üssüne roket saldırısı düzenledi. Hareket, Pazartesi günü rejimin askeri istihbarat birimi 8200'e ait Glilot Üssü'ne misilleme saldırısı düzenlediğini duyurdu.

22 Ekim 2024 Salı

İNTİZAR - Hareket, operasyonu “Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını desteklemek, onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek ve Lübnan'ı ve halkını savunmak için” gerçekleştirdiğini söyledi.

Grup saldırının “Hayber operasyonları serisinin bir parçası olarak ve Siyonist düşmanın gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlara yanıt olarak” düzenlendiğini belirtti.

Grup operasyonun kod adını, İsrail'in Eylül ayı sonunda Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik saldırılarında şehit olan Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'a atıfla “Hizmetinizdeyiz Ey Nasrallah” olarak belirledi.

İsrail rejiminin geçtiğimiz Ekim ayında Lübnan'a yönelik ölümcül saldırılarını tırmandırması üzerine Hizbullah, işgal altındaki topraklarda bulunan hassas hedeflere yönelik yüzlerce misilleme saldırısı düzenleyerek ve Lübnan'ın güney bölgelerine ilerlemeye çalışan İsrail güçlerini hedef alarak karşılık vermeye başladı.

Pazartesi günü de Hizbullah savaşçıları Karmiel ve Maalot-Tarshiha yasadışı yerleşimlerinin yanı sıra Ayelet Hashahar bölgesinin kuzeyinde yer alan İsrail ordusuna ait 100 Kampını roket atışlarıyla bombaladı.

Daha önce İsrail medya kuruluşları, işgal altındaki topraklarda bulunan Hayfa limanında çalışan yüzlerce işçinin, direnişin füzelerinin hedefi olabilecek bir yerde çalıştıklarını belirten Arapça kısa mesajlar aldıklarını bildirmişti.
 
Güney Lübnan'da direniş savaşçıları Kfar Kila sınır kapısında ilerleyen İsrail birliklerine topçu ateşi açtı, Aita al-Shaab kasabası yakınlarında toplanan birlikleri roket yağmuruna tuttu ve Markaba kasabasının doğu eteklerindeki bir grup kuvvete üç misilleme saldırısı düzenledi.
 
Hareket ayrıca Suriye'nin Tel Aviv işgali altındaki Golan Tepeleri'nde rejime ait Yoav ve Keila Kışlalarına da roket saldırısı düzenledi.
 
Günün erken saatlerinde rejim, Beyrut'un güneyindeki Dahiye banliyösüne ve ülkenin doğusundaki çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenledi. Aynı dış mahallede ve ülkenin diğer yerlerine gece boyunca düzenlenen saldırılarda en az 16 kişi öldü, 59 kişi de yaralandı.
 
Rejimin ülkeye yönelik yoğun saldırıları sonucunda 2.483 Lübnanlı hayatını kaybetti ve 11.628 kişi de yaralandı.

Press TV

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar