1400042014110432723179854.jpeg

Hizbullah, Güney Lübnan'da altı İsrail Merkava tankını vurdu

Hizbullah Salı günü yaptığı açıklamada, son operasyonlarında Arap ülkesinin güneyinde farklı noktalarda altı İsrail Merkava tankını güdümlü füzelerle vurduğunu bildirdi.

23 Ekim 2024 Çarşamba

İNTİZAR - Lübnan'ın direniş hareketi Hizbullah, İsrail'in Lübnan topraklarındaki saldırılarını püskürtmeye ve işgal altındaki toprakların derinliklerindeki rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor.

Hizbullah Salı günü yaptığı açıklamada son operasyonlarda Arap ülkesinin güneyindeki farklı noktalarda güdümlü füzeler kullanarak altı İsrail Merkava tankını vurduğunu duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına destek olmak, onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek ve Lübnan'ı ve halkını savunmak için, 22-10-2024 Salı günü saat 02:00'de Taybeh kasabasının eteklerinde bir grup düşman İsrail askeri hedef alınan Merkava tankına doğru ilerlerken, İslami direniş savaşçıları güdümlü füzeyle tankı hedef aldı ve ölü ve yaralılar dahil olmak üzere teyit edilmiş zayiat verdi” denildi.

Bir başka açıklamada ise “İslami Direniş savaşçıları ‘Misgav Am' civarında bir Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef aldı ve tankın yanmasına, mürettebatının ölmesine ve yaralanmasına yol açtı” denildi.

Direniş grubu ayrıca Lübnan'ın Jebchit kasabası üzerinde bir Hermes 450 insansız hava aracını düşürdü.

Hizbullah roketleri ayrıca Lübnan sınırları içindeki Aita Al-Shaab ve Khallet Al-Asaker ile işgal altındaki Filistin'deki Kiryat Shmona ve Manara yerleşimlerinde İsrail askerlerinin toplandığı yerleri de vurdu.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada “22-10-2024 Salı günü saat 10:00‘da İslami Direniş savaşçıları Malikiye'deki 'İsrailli' düşman askerlerinin hareketlerini roket yağmuruna tuttu” denildi.

Grup ayrıca işgal altındaki Hayfa'nın güneyinde bulunan rejime ait Eliakim üssüne bir intihar uçağı filosu gönderdi.

İsrail, Gazze Şeridi'ne soykırım savaşı başlattığı Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'ı hedef alıyor. Rejimin ülkeye yönelik yoğun saldırıları sonucunda 2.483 Lübnanlı hayatını kaybetti ve 11.628 kişi de yaralandı.

Hizbullah da bu saldırılara işgal altındaki Filistin topraklarını hedef alan çok sayıda misilleme operasyonuyla karşılık verdi.

Press TV

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar