page_los-angeles-time39dan-oso39na-silah-akisi-kesildi-iddiasi_904345558.jpg

Bulgaristan'dan Suriyeli teröristlere silah sevkiyatı

Bulgaristan'ın Frognews gazetesi, bu ülkeden silah dolu dört adet kargo uçağının Arabistan'a doğru havalandığını ve nihai hedeflerinin Suriye'de teröristler olduğunu yazdı.

1 Aralık 2014 Pazartesi

Bulgaristan'ın Frognews gazetesi, bu ülkeden silah dolu dört adet kargo uçağının Arabistan'a doğru havalandığını ve nihai hedeflerinin Suriye'de teröristler olduğunu yazdı. Gazete, söz konusu dört uçaktan başka, yakında iki silah dolu kargo uçağının daha Arabistan'a gideceğini belirterek, uçaklarda Amerika'nın yeni kuşak silah ve bombaları bulunduğunu belirtti. Gazete silahlarla ilgili anlaşma Amerika'nın onayı ile Arabistan ile Bulgaristan arasında imzalandığını vurguladı.

Uzmanlar Amerika, Arabistan ve Katar'ın, Suriye'de sözde “ılımlı” tabir edilen teröristlerin esas hamilerini oluşturduğunu belirtiyor. Bundan önce de Suriye'de teröristlerin Amerika tarafından ve Katar, Arabistan ve Türkiye'nin işbirliği ile silahlandırıldığına dair bazı raporlar yayınlanmıştı. Amerika yönetimi Suriye'de Mart 2011'de başlayan krizin ardından türlü yöntemlerle ve teröristleri iyi kötü terörist olmak üzere ikiye ayırmak suretiyle Suriye'de teröristleri her türlü yardımda bulunmaya başladı.

Amerika hatta IŞİD terör örgütüne karşı kurduğu sözde uluslararası ittifak çerçevesinde bu örgüte askeri kargo uçaklarıyla silah ve mühimmat ulaştırıyor. Bu durum gazaba uğrayan IŞİD'in hâlâ Suriye'de Beşşar Esad yönetimini devirmek için kurulan Arap Batı ittifakı tarafından kullanılmak istendiğini gösteriyor. Bu çerçevede geçenlerde Arabistan milli muhafız alayı Bakanı Matab Bin Abdullah Bin Abdulaziz Amerika ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada Riyad yönetiminin Suriye'ye savaşmak için gitmek isteyen teröristleri eğitmekle yükümlü olduğunu belirtti.

Arabistan'dan başka Türkiye de sözde “ılımlı” Suriyeli muhalifleri eğitiyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı geçen Pazartesi günü Amerika ve Türkiye ordularının, sözde “ılımlı” muhaliflerden iki bin kadar teröristi eğiteceklerini açıkladı. Türkiye ayrıca Suriye'de muhaliflerin silahlandırılmasını da kabul ettiğini açıkladı.

Suriye'de Amerika, Arabistan ve Türkiye'nin teröristlere destek verme bağlamında ortak hareket etmesi, Beşşar Esad yönetimine baskı uygulamak için terörün desteklenmesi bu üç ülkenin temel politikası olduğunu gösteriyor. Oysa Washington, Riyad ve Ankara'nın bu tutumu bölgede güvenliğe katkı sağlamadığı gibi terörle mücadele iddialarının da büyük bir yalan ve boş bir iddiadan ibaret olduğunu ortaya koyuyor.

Her halükarda IŞİD'in en feci cinayetleri işleyerek dünya kamuoyunun gözü önünde boy göstermesi bir kez daha Amerika ve müttefikleri için insanların canının hiç bir değeri olmadığını gösteriyor. Nitekim Suriye'de teröristlere Amerika, Arabistan ve Türkiye tarafından daha fazla silah gönderilmesinin ardından bölgede daha çok masum insanın katledilmesine şahit olunacağı anlaşılıyor.

Kaynak: turkish.irib.ir

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar