748879.jpg

“Hem İngiliz modeli Şiilik ve hem de, Amerikan modeli Sünnilik, İslam düşmanıdır"

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyid Ali Hamanei, İslam Cumhuriyeti Düzeni yetkilileri ve 28. İslami Vahdet Konferansı’na katılanları kabulünde önemli açıklamalarda bulundu.

9 Ocak 2015 Cuma
Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, İnkılap Rehberi Ayetullah Hamanei , Hz. Muhammed (s.a.v) ve Hz. İmam Sadık'ın (a.s) kutlu doğum günü münasibeti ile İran İslam Cumhuriyeti Düzeni yetkilileri ve 28. İslami Vahdet Konferansı'na katılanları kabul etti.
 
Ayetullah Hamanei bu görüşmede, “Müslüman halkların sadece bir araya gelmeleri bile İslam'ın ve İslami ümmetin yararınadır” dedi.
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, ayrıca bu yılkı Erbain merasiminde Kerbela'da milyonlarca müslümanınn bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Şia ve Sünni arasında ayrılık ve nifak sokmaya çalışan ellerin, hepsinin kaynağını İslam düşmanlarının casusluk kurum ve teşkilatlarında aramak gerekiyor, yani İngiltere'nin MI6 ile ilişkisi olan bir Şia, gerçek bir Şia değildir ve ne de Amerikan CIA'inin kuklası olan bir Sünni gerçek bir Sünnidir, belki bunların ikisi de İslam düşmanıdır” diye konuştu.
 
Ayetullah Hamanei sözlerinin devamında ise, İran'ın dış politikasını müslüman ve komşu ülkeler ile dostluk kurma üzerinde kurduğunu hatırlatarak, “Ama bazı bölge ülkeleri kendi dış politikalarını İran ile düşmanlık temelinde kurdular, bu büyük bir yanlıştır ve akıl ve hikmete de aykırıdır” açıklamasında bulundu.
 
MHA
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar