Ekran Alıntısı.PNG

Saflar artık daha net: 'Şalom'dan 'Direniş Cephesi' düşmanlarına 'selam'

Tükiye'deki Yahudi Cemaati'nin yayın organı olan Şalom Gazetesi internet sitesinin bu günkü sayfasında iki paylaşım dikkat çekti. Paylaşımlardan biri; 'İsrail ordusu Suriyeli isyancının hayatını kurtardı' başlığını taşıyan bir haber ve diğeri de; Karel Valansi imzalı ve ('Direniş Cephesi'ne düşmanlıkta) 'İsrail Ortadoğu’da yalnız değil artık' başlıklı köşe yazısı.

13 Mayıs 2015 Çarşamba

İNTİZAR - Bölgede uzun zamandır yaşanan olaylar insanların kafasını karıştırmış,  yapılan algı operasyonları ile insanların bu kafa karışıklığı iyice artırılmıştır. Bu kafa karışıklığı ile iligili olarak zaman zaman basına yansıyan haber, yorum, köşe yazısı gibi verilerin arasından hakikati bulup çıkarmak gerçekten oldukça zor. Fakat artık bu algı operasyonlarını yapanlar kartlarını daha açık oynamaya başladılar. Bu çerçevede Türkiye'deki Yahudi Cemaati'nin yayın organı olarak bilinen 'Şalom Gazetesi'in internet sitesinin bu günkü paylaşımlarından ikisi oldukça dikkat çekici.

Bunlardan biri;  'İsrail ordusu Suriyeli isyancının hayatını kurtardı' başlıklı haber. Söz konusu haberde Siyonist İsrail askerlerinin tavırlarının insani bir kaygı vurgusu ile verilmesi dikkat çekici. Bu haber tamamı şu şekilde verilmiş; 

"Geçtiğimiz günlerde Suriye-İsrail sınırında görevli İsrail birliğine gelen bir çağrı Suriyeli bir isyancının çatışmada kritik olarak yaralandığı gerekli tıbbi müdahalenin yapılmaması halinde öleceği şeklinde idi.
 
Çağrıyı alan 366. Tümen'in ilkyardım askerleri daha evvel böyle vakalarla karşılaşmış olduklarından hemen hazırlıklarını yaparak sınıra özel bir kurtarma timi gönderdiler.
 
Ağır yaralı olan Suriyeli isyancı İsrail tarafına geçer geçmez, sahada yapılan ilkyardımın ardından Kuzey İsrail'de hastaneye kaldırıldı.
 
İsrail birlikleri, kuzey sınırında Esad güçleri ile savaşan isyancıların arasında bazı kişiler ile iletişim halinde.
 
Çoğu zaman sınırda herhangi bir şekilde acil tıbbı yardım gerektiren bir durum olduğunda Suriyeli bu kişiler İsrail ordusuna yardım çağrısı geçiyor.
 
Şimdiye kadar bebek doğumu vakası dahil 1600  Suriyeli, insani sebepler ile kuzey İsrail'deki hastanelere sevk edildi." 
Şalom Gazetesi'nin internet sitesindeki diğer paylaşım ise Karen Valansi imzalı ve özellikle 'Direniş Cephesi'ne düşmanlıkta Siyonist İsrail'in bölgede yalnız olmadığına vurgu yapan ''İsrail Ortadoğu'da yalnız değil artık' başlıklı köşe yazısı. Söz konusu köşe yazısının ilgili kısmı şu şekilde Siyonist İsrail'in yalnız olmadığını resmetmiş; 
 
"İstikrarsız Ortadoğu'da geleneksel devlet düzeni bozulup (IŞ)İD gibi devlet dışı aktörler yükselirken İsrail kuruluşundan bu yana üstünde duran tehlike ışığından bir nebze kurtuldu. Öncelikli güvenlik kaygısı yaratan komşuları birbirlerini yemekle meşgulken bölgede gizli ittifaklarla güvenliğini sağlamlaştırmaya çalışıyor, Arap ülkelerinin ortak askeri güç oluşturması gibi önemli gelişmeleri seyirci koltuğundan izliyor.
 
İsrail için öncelik İran destekli Hizbullah ve Hamas. Suriye ise tüm bölge için kilit konu. Esad destekçisi İran'ın burada yenilmesi Hizbullah'ı da zayıflatabilir. Hamas ise zaten Mısır'ın öfkesinden payını alıyor. Petrol fiyatlarının düşmesi de başka bir yönden İran'ı köşeye sıkıştırıyor. Ancak, nükleer anlaşma ile ekonomik yaptırımlardan kurtulan, dünyayla barışık, nükleer güce sahip bir İran endişesi İsrail için öncelikli konu olmayı sürdürüyor. Ve bu endişesini paylaşan Arap ülkeleri İran'a karşı birleşmişken İsrail'in Ortadoğu'da yalnız olduğunu söylemek artık pek de mümkün değil. Yeter ki yeni koalisyon bu durumu avantaja çevirebilsin."

Bölgede aslında herkes kartlarını gayet açık oynamaktan çekinmiyor. Artık bölgede saflar gayet net. Daha düne kadar Siyonizmin düşman olduğu noktasındaki açık algı değişip yeni bloklar oluşuyor.

Galiba bundan sonra bölgede iki taraftan bahsetmek durumunda kalacağız. Bunlardan birisi; bölge dışı tüm unsurları bölgede istemeyen, bağımsızlıkçı, inkılabi 'Direniş Cephesi' ve diğeri de, genelde Batı, özelde Amerika ve onların bölgedeki işbirlikçisı olan diğer güçler. Zamanla bu ikinci cepheye 'Siyonist  Dostları Cephesi' denirse buna da şaşırmamak gerekir.

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar