zabadani.jpg

Suriye'de Ateşkes Sağlandı

Lübnan'ın el-Meyadin kanalı, Suriye'nin kuzey batısında İran ve Türkiye'nin ortak girişimi sonucu ateşkes sağlandığını bildirdi.

12 Ağustos 2015 Çarşamba

Lübnan el-Mayadin televizyonu, Suriye'nin Zabadani, Kafarya ve el-Fuaa bölgelerinde 48 saatlik ateşkesin sağlandığını belirterek bu anlaşmada Zabadani bölgesinden yabancı silahlı grupların çıkmasının ve ardından bölgede kalıcı bir istikrarın sağlanması yollarının araştırılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

 

Suriye'nin Lübnan sınırına yakın Zabadani kasabası ile İdlib vilayetindeki Şii yoğunluklu Fuaa ve Kafraya köylerinde bugün yerel saatle 06.00'dan itibaren 48 saat ateşkes ilan edildiği haberi geldi. El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'nin yanında yer alan Ahrar'uş Şam ile Hizbullah arasında yapılan ateşkes görüşmelerine yakın kaynaklar,  diğer bazı konuların da görüşülmeye devam ettiğini söyledi.

 

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden aktivistler, görüşmelerin Zabadani'deki tüm muhaliflerin çekilmesi, Fuaa ve Kafraya'daki kuşatmanın kalkması ve gıda ile tıbbi yardım üzerinde yoğunlaştığını aktardı.

 

Suriye ordu güçleri ve Hizbullah'a bağlı birlikler birkaç aydır bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için eylem başlatmış ve Zabadani bölgesinin bir bölümünün kontrolünü ele geçirmiş ve ardından şehrin merkezini tekfiri örgütlerden tamamen temizlemek amacıyla operasyonlarını sürdürmekteydiler. Bu operasyonlarda terör örgütlerine ağır can ve mal kaybı verdirildiği bildirilmekte

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar