erdogan-yahudi-heyet-promo-aa.jpg

Filistinlilerden Erdoğan'a itiraz: "Siyonistlerle neler görüşülüyor?"

Filistin İçin İsrail'e Boykot Girişimi (BDS) bir bildiri yayınlayarak, ABD’de bulunan Siyonist lobi kuruluşlarıyla nelerin görüşüldüğünün kamuoyuna açıklanması talebinde bulunarak ve aynı zamanda Türkiye-İsrail “normalleşme” sürecinde başlaması beklenen/başlamış olan yeni safhaya bir kez daha kategorik ve ilkesel düzeyde karşı çıkıldığını, buna karşı mücadele edileceğini duyurdu.

8 Nisan 2016 Cuma
İNTİZAR - 2015 yılı Haziran ayında  İsrail ile Türkiye arasında başlayan bir takım görüşme sürecinin son etabı bu hafta başlıyor. Beklenti İsrail ile Türkiye arasında en alt seviyeye inen ilişkilerin yeniden normal seviyesine döneceği şeklende. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika'daki Siyonist lobiler ile hem Türkiye'de ve en son Amerika seyahatinde gerçekleştirdiği bir dizi toplantı da oldukça dikkat çekici idi.
 
Bu toplantılarda konuşulanlar ve neticede bütün bunların sahaya nasıl yansıyacağı merak konusu. İlgi çekici olanı ise; Siyonist çevreler ile bu kadar rahat işbirliğine gidilebiliyor olması ve gereği kadar tepkinin oluşmaması.
 
Filistin İçin İsrail'e Boykot Girişimi (BDS) Türkiye'nin İsrail ile normalleşme sürecine daha önce de itirazını yükseltmiş ve change.org'da, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti muhatap alınarak "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti: İşgalci İsrail ile görüşmeleri ve "normalleşmeyi" sonlandırın!" başlığı ile bir imza kampanyası başlatmıştı. BDS şimdi de bir bildiri yayınlayarak bu sürece itirazını yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siyonist lobiler ile neleri görüştüğünün kamuoyuna açıklanmasını ve bu normalleşme sürecine karşı mücadeleyi artıracaklarını duyurdu. Ayrıca BDS; tüm Türkiye kamuoyunu bu sürece karşı çıkarak Filistin halkıyla ilkeli bir dayanışma hattı örme çağırısında bulundu.
 
BDS'nin ilgili bildirisinin metnini ilginize sunuyoruz...
 
 
 
Siyonistlerle neler görüşülüyor?
 
Türkiye ve İsrail arasındaki normalleşme sürecinde yeni bir safhaya girilmiş gibi görünüyor. Her iki ülkenin basını, taraflar arasında 7 Nisan Perşembe günü yeni bir görüşme aşamasının başladığını teyit ediyor.
 
Normalleşme sürecinin her iki taraf açısından da resmi bir politika haline geldiği açıktır. Önceki hafta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti esnasında “Musevi kuruluşlar” ile bir araya gelinmesinin de bu sürecin bir parçası olduğu anlaşılmaktadır.
 
ABD'de ortak toplantı yapılan bu kuruluşların, Amerikan Yahudilerini temsil eden inanç veya azınlık hakları temelli sivil toplum kuruluşları değil, Siyonist lobinin parçası olan kuruluşlar olduğunun altı çizilmelidir. Bunların içinden örneğin AIPAC, temel politikasını “İsrail'in güvenliği” üzerine inşa eden ve Amerikan dış politikasını “neo-con” çizgisinde yönlendiren başlıca lobi kuruluşlarından biridir. Keza ADL, İsrail yanlısı propaganda faaliyetleriyle bilinmektedir. “Başkanlar Konferansı” Birleşmiş Milletler içinde İsrail çıkarları lehine faaliyet yürüten bir kuruluş olarak bilinirken, “Dünya Yahudi Kongresi” Filistin'e Siyonist göçünü teşvik eden kurumlardan biridir.
 
Erdoğan'ın ABD ziyareti, Türkiye'nin dış politikasının Washington tarafından belirlenen çizgi içinde ilerlemesi yönünde telkinlere vesile olmuş gibi görünmektedir ve sözü edilen kuruluşlarla bir araya gelinmesi elbette bunun asli unsurlarından biridir.
 
Filistin Toprak Günü'nde, yani Filistinliler gasp edilen toprakları için mücadeleyi yükselttiği bir günde gerçekleşen bu toplantıya, Filistin yanlısı görünerek prim yapan ve prestij sağlayan birçok medya ve sivil toplum kuruluşunun hiçbir tepki vermemesi bu adımlara iktidarın yanında onay verdikleri anlamına gelmektedir.
 
Bizler, ABD'de bulunan Siyonist lobi kuruluşlarıyla nelerin görüşüldüğünün kamuoyuna açıklanmasını talep ettiğimizi ifade ediyor ve aynı zamanda Türkiye-İsrail “normalleşme” sürecinde başlaması beklenen/başlamış olan yeni safhaya bir kez daha kategorik ve ilkesel düzeyde karşı çıktığımızı ve bu sürecin durdurulması için mücadeleyi yükselteceğimizi bildiriyoruz.
 
Tüm Türkiye kamuoyunu bu sürece karşı çıkarak Filistin halkıyla ilkeli bir dayanışma hattı örmeye çağırıyoruz.
 
BDS Türkiye
 
bdsturkiye.org
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar